I ett rum i Vuxenskolans lokaler slet funktionärerna med att få allt att fungera. På bild: Lisbet Rodin och Arja Haikara. Foto: Charlotte Börjesson. I ett rum i Vuxenskolans lokaler slet funktionärerna med att få allt att fungera. På bild: Lisbet Rodin och Arja Haikara. Foto: Charlotte Börjesson.

De första helt digitala Släktforskardagarna flög förbi med 1145 biljetter sålda och totalt över 9000 föreläsningsvisningar, för att inte nämna alla som har besökt utställningshallen som har varit öppen sedan mitten av augusti.

Årets arrangörer av Släktforskardagarna var GöteborgsRegionens Släktforskare, med stöd av Sveriges Släktforskarförbund, Göteborgs 400-årsjubileum, Studieförbundet Vuxenskolan och huvudsponsorn Arkiv Digital.

– Vi har under den senaste tiden lagt våra liv åt att arrangera Släktforskardagarna. Det har varit stressigt, men härligt att det gick att genomföra, säger Lisbet Rodin, ordförande i GöteborgsRegionens Släktforskare. 

Peter Sjölunds två föreläsningar finns fortfarande att se för den som har biljett.  Peter Sjölunds två föreläsningar finns fortfarande att se för den som har biljett. Kändisarna mest populära

De föreläsare som har lockat flest tittare är Peter Sjölund och Dick Harrison, men det digitala formatet har i största allmänhet varit uppskattat.

– Folk har hört av sig och tackat för bra arrangemang och föreläsningar, säger Lisbet Rodin.

En fördel med det digitala är att det är mer lättåtkomligt, menar hon. Även den som annars skulle haft för lång väg att åka till Släktforskardagarna kan delta, och det går att se de inspelade föreläsningarna även i efterhand.

– Jag tror att det digitala är här för att stanna.

Nu återstår för arrangören att samla ihop lärdomarna och ta dem vidare till nästa projekt. Vad det blir återstår att se.

Festen fortsätter till 14 november

Missade du hela kalaset? Det är inte för sent – du kan fortfarande köpa biljett. De flesta av föreläsningarna finns kvar bakom inloggning till och med 14 november, tillsammans med ett och annat erbjudande.

Köp biljett på: sfd2021-digital.se eller klicka på bilden nedan för att gå till landningssidan. 

Eventuella frågor besvaras av arrangören på e-post:  

SDF Efterfesten

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser