SVT DETSITTERIVAGGARNA 2021 E00 52df 720x405Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér. Foto: Maria Rosenlöf /SVT
Tack vare engagerade tv-tittares påtryckningar har det åter blivit dags för en helt ny säsong av det populära programmet Det sitter i väggarna, med sändningsstart torsdagen 2 september.

När SVT under förra sommaren gick ut med att succéprogrammet Det sitter i väggarna skulle läggas på is var det många som reagerade med bestörtning. Men efter protester från besvikna tv-tittare backade SVT från det tidigare beslutet och nu är en ny säsong redo att börja sändas. 

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen, säger SVT:s programchef Micael Lekberg på svt.se.

Lyssnade på kärleksförklaringarna

På hemsidan tackar även SVT för ” allt engagemang, kloka ord och välformulerade kärleksförklaringar” – som uppenbarligen gjorde skillnad.

Inte minst släktforskare har hyllat programmet, där programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér bland annat med hjälp av traditionella släktforskningsmetoder, hjälper nyfikna ägare att lära känna sitt hus förflutna.

Den nya säsongen, som utlovar gripande människoöden, fantastiska möten, mystik och inspirerande hem börjar sändas i SVT torsdagen 2 september.

Om programmet:

I Det sitter i väggarna får nyfikna husägare hjälp av programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér att ta reda på mer om både byggnadshistoria och de personer som tidigare har levt i huset. Dessutom får ägarna hjälp med att restaurera något i bostaden på ett varsamt och hållbart sätt.

Läs mer på Svtplay

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser