kom igang lasprov
Klicka på bilden för att ta del av ett läsprov.
kom igang med din slaktforskning omslagFör den som verkligen vill ge sin släktforskning en flygande start brukar vi rekommendera en kurs i släktforskning. Boken
Kom igång med din släktforskning är en nybörjarbok för höstens kurser, studiecirklar och självstudier. Här kan du ta del av det första kapitlet.

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut börjar vi också närma oss kursstartstider.

Är du kurs- eller studieirkelledare, eller kanske nybörjare och letar efter en riktigt pedagogisk och bra bok om hur du börjar släktforska? Då bör du ta en titt i en av Sveriges Släktforskarförbunds kurs- och självstudiebok, Kom igång med din släktforskning, av Eva Johansson.

I Rötterbokhandeln finns en studiehandledning för gratis nedladdning.

Överskådlig guide

Vilka handlingar ska jag börja söka i? I vilken källa kan jag hitta det där torpet där mormors mor bodde? Och var verkligen farfars morfar sjöman? Den nyblivne släktforskaren ställs inför många frågor. Den här boken är en överskådlig guide för dig som vill lära dig släktforska. Här får du veta hur du hittar rätt i det omfattande materialet från kyrkoarkiven, själva grunden för dig som vill utforska din släkts historia. Du får även lära dig om mantalslängder som kan ta dig ännu längre tillbaka i historien. 

Här kan du läsa mer samt ta del av bokens första kapitel, som du hittar nedan och i produktens beskrivning i Rötterbokhandeln

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser