Anna of AustriaEn svensk drottning av den habsburgska ätten var kung Sigismunds gemål Anna av Österrike. Porträtt från 1595. Foto: Martin Kober/Wikimedia commons.
En stor nyhet för dig med rötter i Österrike och Östeuropa har nyligen släppts av släktforskningsföretaget MyHeritage. 10,7 miljoner poster från länder som tillhört det Habsburgska riket har publicerats i två helt nya databaser.

Uppgifterna i de nya registren bygger på de romersk-katolska kyrkoarkiven från de centrala och östra delarna av det gamla Habsburg. Uppgifterna, hämtade ur kyrkoarkivens dop-, äktenskaps- och begravningsregister,  spänner över inte mindre än fyra århundraden: Från 1500-talet till 1900-talet.

Länder som ingår

Den större av de två databaserna är ett register över invånarna i olika stater runt det gamla Österrike-Ungern samt nuvarande Ungern, Tjeckien, Polen och Tyskland. Den andra databasen omfattar Wien, Österrikes huvudstad, och några närliggande områden.

Det Habsburgska riket var som störst under mitten av 1500-talet och delades sedan i två: en västeuropeisk region och en östlig, som senare kom att utgöras av Österrike-Ungern.

Kräver abonnemang

Det går att söka i samlingarna på MyHeritage utan kostnad, men för att kunna läsa eller spara de poster du får upp måste du teckna abonnemang. Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer företagets så kallade Record Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från de nya samlingarna matchar släktingarna som du har registrerat.

Läs mer och klicka dig vidare till de nya registren på MyHeritages blogg

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser