Släktforskarvecka Skåne 2021 webb
Tillsammans med fjorton medlemsföreningar arrangerar Skånes Släktforskarförbund en släktforskarvecka i juli. Programmet vänder sig både till nybörjare och erfarna släktforskare och du som har vägarna förbi kan bland annat ta del av guidade vandringar, digitala föreläsningar och dna-tester.

I Skåne finns många aktiva släktforskarföreningar som längtar efter besökare i sommar. Under Släktforskarvecka Skåne 2021, som pågår mellan den 5-10 juli, kommer det därför att finnas experter på plats som berättar, svarar på frågor och hjälper besökare med sin släktforskning.

Självklart kommer veckans aktiviteter att genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter tillsammans med lokala regler.

– Vi har kontinuerligt anpassat våra planer efter utvecklingen i samhället. I vårt senaste projektmöte den 10 juni tog vi tillsammans beslutet att vi kan genomföra Släktforskarvecka Skåne 2021, berättar Skånes släktforskarförbunds ordförande Hans-Göran Nilsson.

Start i Lund

Veckan inleds med digitala föredrag från Lund, öppet för alla som vill delta. De kommer att handla om vad som finns i olika arkivs gömmor och hur de kan utforskas när vi är tillbaka i ett öppet samhälle igen. 

Under resten av veckan blir det lokala aktiviteter utspridda på olika platser i Skåne. Programmet erbjuder en blandning av digitala presentationer, föredrag, dna-topsning, öppet hus, kyrkogårdsvandringar, rådgivning, bildspel och mycket annat som har med släktforskning att göra.

Allt du behöver veta hittar du på arrangemangets hemsida, sfvS2021.sgfm.se, som uppdateras kontinuerligt samt på Facebook-sidan Släktforskarvecka Skåne. Deltagande föreningar har ytterligare detaljer om programmet på sina respektive hemsidor och på Facebook.

Läs mer på Släktforskarvecka Skånes hemsida

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser