Släktforskarvecka Skåne 2021 webb
Tillsammans med fjorton medlemsföreningar arrangerar Skånes Släktforskarförbund en släktforskarvecka i juli. Programmet vänder sig både till nybörjare och erfarna släktforskare och du som har vägarna förbi kan bland annat ta del av guidade vandringar, digitala föreläsningar och dna-tester.

I Skåne finns många aktiva släktforskarföreningar som längtar efter besökare i sommar. Under Släktforskarvecka Skåne 2021, som pågår mellan den 5-10 juli, kommer det därför att finnas experter på plats som berättar, svarar på frågor och hjälper besökare med sin släktforskning.

Självklart kommer veckans aktiviteter att genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter tillsammans med lokala regler.

– Vi har kontinuerligt anpassat våra planer efter utvecklingen i samhället. I vårt senaste projektmöte den 10 juni tog vi tillsammans beslutet att vi kan genomföra Släktforskarvecka Skåne 2021, berättar Skånes släktforskarförbunds ordförande Hans-Göran Nilsson.

Start i Lund

Veckan inleds med digitala föredrag från Lund, öppet för alla som vill delta. De kommer att handla om vad som finns i olika arkivs gömmor och hur de kan utforskas när vi är tillbaka i ett öppet samhälle igen. 

Under resten av veckan blir det lokala aktiviteter utspridda på olika platser i Skåne. Programmet erbjuder en blandning av digitala presentationer, föredrag, dna-topsning, öppet hus, kyrkogårdsvandringar, rådgivning, bildspel och mycket annat som har med släktforskning att göra.

Allt du behöver veta hittar du på arrangemangets hemsida, sfvS2021.sgfm.se, som uppdateras kontinuerligt samt på Facebook-sidan Släktforskarvecka Skåne. Deltagande föreningar har ytterligare detaljer om programmet på sina respektive hemsidor och på Facebook.

Läs mer på Släktforskarvecka Skånes hemsida

Annonser