Carina Bergfeldt med brodern Jeffrey Nielsen. Foto: Privat.Carina Bergfeldt med brodern Jeffrey Nielsen. Foto: Privat.

Två år har gått sedan SVT:s Carina Bergfeldt fann sin hemliga halvbror i USA. Nu ska broderns upplevelser skildras i en dokumentärserie i fyra delar.  

"Min fina, dunderamerikanska bror. Kapten i den amerikanska armén, familjens enda brödförsörjare, mannen som trivs ypperligt med att hans hustru är hemmafru, och som inte vill att hans barn ska uppfostras av främlingar på en förskola... Hur skulle han passa in i Sverige?"

För två år sedan fann SVT:s programledare och USA-korrespondent Carina Bergfeldt en hemlig halvbror genom ett DNA-test. Brodern själv, Jeffrey Nielsen, var själv helt ovetande om sina fem syskon och biologiska far i Sverige.

Sökandet efter den hemliga brodern skildrades i dokumentären ”Min hemliga bror”. Nu ska även Jeffreys sida av historien berättas i en kommande dokumentärserie, berättar Carina Bergfeldt i sociala medier.

”Jag är så imponerad över hur Jeff hanterat allt, och ända sedan han fick reda på sanningen har han pratat - halvt på skämt och halvt på allvar - om ett liv i vår del av världen”, skriver Carina Bergfeldt på Facebook.

Serien kommer att kretsa kring Jeffreys sökande efter en potentiell framtid i Sverige. Räcker ett DNA-testresultat för att få bli svensk medborgare, kan en amerikansk kapten jobba i det svenska försvaret, och vilka skillnader i kultur och värderingar kommer visa sig? Dessa är några av frågorna som kommer att besvaras.

Filmandet i USA är redan färdigt. Nu återstår bara de delar som ska filmas i Sverige innan serien har premiär i SVT i november 2021.

Se inlägget från Carina Bergfeldt på Facebook

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser