Följ med Arantxa Álvarez ned i Kungsklippans bergrum för kvinnohistorisk visning av Stockholms stadsarkiv.Följ med Arantxa Álvarez ned i Kungsklippans bergrum för kvinnohistorisk visning av Stockholms stadsarkiv. Foto: kvinnohistoriska.se

Vill du höra spännande berättelser om banbrytande kvinnor får du inte missa när Stockholms kvinnohistoriska besöker Stockholms stadsarkiv på onsdag.

Onsdag 2 juni mellan 18.00 och 19.00 bjuder Stockholms stadsarkiv i samarbete med Stockholms kvinnohistoriska in till visning av arkiven.

Tillsammans med programledaren Arantxa Álvarez kommer arkivpedagogerna Kettil Mannerheim, Lena Wiorek och Johanna Törnros lyfta fram och berätta om kvinnor ur arkiven, som pigan Stina Knutsdotter som trotsade prästerskapet, skolprofilen Anna ”Uffe” Sandström som startade en egen skola 1883 och fabriksarbeterskan Eine Pettersson.

Gratis, men föranmälan krävs

Evenemanget är helt kostnadsfritt och sker digitalt via konferensverktyget Zoom.

Läs mer och föranmäl dig här

Mer om Kvinnohistoriska

Stockholms Kvinnohistoriska är inte ett vanligt museum, med en museibyggnad och fysiska samlingar. I stället verkar museet i de offentliga och digitala rummen med att undersöka, förvärva, bevara och synliggöra kvinnors historia och historier.

Stockholms Kvinnohistoriska har en webbplats, där du under fliken Kvinnohistoria hemifrån bland annat kan läsa om lesbiska ligan, Stockholms it-girl 1883, facklig kamp och potatisuppror.

Här hittar du också biografier över betydelsefulla kvinnor i Stockholms historia tillsammans med aktuella aktiviteter som digitala stadsvandringar och arkivvisningar med fokus på kvinnohistoria.

Läs mer på kvinnohistoriska.se

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser