Foton ur databasen Porträttfynd: rotter.se/faktabanken/portrattfyndFoton ur databasen Porträttfynd: rotter.se/faktabanken/portrattfynd

I helgen 28–30 maj är det både veterandagen och mors dag. I och med detta erbjuder Rötterbokhandeln 50 kr rabatt på hela sortimentet. 

Släktens mödrar och soldater uppmärksammas givetvis bäst genom att fortsätta forska om dem. Ta reda på så mycket du kan, och se till att bevara minnet av dem även för framtida generationer.

Behöver du vägledning i din forskning får du inte missa chansen att handla i Rötterbokhandeln i helgen. Med kampanjkoden SOLDATMOR (endast versaler) får du nämligen 50 kronor rabatt på ditt köp när du handlar över 300 kr, vilket till exempel motsvarar en handbok och en mindre mindre skrift.

Observera att erbjudandet endast gäller helgen 28–30 maj, en gång per kund och när du handlar över 300 kr. 

Ange kampanjkoden SOLDATMOR i kassan så dras rabatten av automatiskt.

Tips ur bokhandeln: Soldatforska, Uniformen berättar och Svenska kvinnor - pionjärer och förebilder.

Tips ur sortimentet

Det bästa sättet att hitta något som kan hjälpa just dig i din släktforskning är att gå till Rötterbokhandeln och leta bland ämneskategorierna, som du hittar i menyn till vänster (Ämnen A-Ö).

Letar du soldater ska du definitivt ta en titt i ämneskategorin "Militaria". Där hittar du för närvarande handboken Soldatforska som hjälper dig att hitta dina militära förfäder, och boken Uniformen berättar som hjälper dig som har foton på soldater att ta reda på mer genom att titta på uniformsdetaljerna.

Ett annat tips är det lilla men informativa häftet Svenska kvinnor – pionjärer och förebilder, där du kan läsa om ett 30-tal kvinnor som på olika sätt gjort avtryck i historien. 

Här kommer du till Rötterbokhandeln

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser