Vem har du längtat efter under pandemin? Foto: Karl Heinz Hernried/Nordiska museet.Vem har du längtat efter under pandemin? Foto: Karl Heinz Hernried/Nordiska museet.

I takt med att allt fler blir vaccinerade börjar vi våga oss på att träffa nära och kära igen. Kanske blir det också en och annan försiktig men hjärtlig kram. Passa då på att dokumentera detta, inte bara för att markera början på slutet av pandemin, utan också för att bidra till Nordiska museets insamling av efterlängade återseenden.

Ända sedan pandemins början förra året har Nordiska Museet samlat in berättelser om människors coronavardag. Över 4200 personer har bidragit med sina upplevelser till studien "Coronaviruset i Sverige – berätta för framtiden", och materialet har redan blivit föremål för forskning.

Nu när vaccineringen har börjat ta fart och allt fler vågar träffas igen påbörjas en ny, uppföjande insamling: "Återföreningen – berätta om livet efter vaccinet". Till denna efterlyses särskilt bilder och berättelser om kära återseenden. 

– Det blir en viktig del av historien om pandemin för framtida generationer, säger Anna Fredholm, intendent för nordisk samtidshistoria på Nordiska museet. 

Både den som själv är vaccinerad och den som har fått uppleva ett kärt återseende med någon som blivit vaccinerad kan delta i studien. 

Så gör du för att delta 

Vem har du längtat efter under pandemin? Hur var det att träffas igen? Vad ser du fram emot att göra som färdigvaccinerad?

Dessa är några av frågorna som du kan svara på i frågeformuläret. Du kan också ladda upp foton och/eller filmklipp, samt ange plats/ort om du vill. 

Materialet sparas sedan för framtiden i minnesbanken på minnen.se

Läs mer och bidra med dina upplevelser här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser