Göteborg fyller 400 år i år, vilket självklart kommer att uppmärksammas under de digitala Släktforskardagarna.Göteborg fyller 400 år i år, vilket självklart kommer att uppmärksammas under de digitala Släktforskardagarna.

I höst är det äntligen dags – den 11–12 september hålls den första digitala mässan i Släktforskardagarnas historia och värdföreningen GöteborgsRegionens Släktforskare har fullt sjå med att planera evenemanget. Här är det vi vet än så länge.

En del släktforskare har säkert deltagit i liknande digitala arrangemang under årets gång, men säkerligen är det många trogna Släktforskardagarna-besökare som inte alls har någon föreställning om hur en digital mässa kan komma att se ut. För er kommer en kort beskrivning här, och mer finns också att läsa på arrangemangets webbsida: sfd2021.se

En sak är i alla fall säker – i år kan alla delta utan att behöva planera för hotellnätter och tågbiljetter.

För besökare

Den som besöker de digitala släktforskardagarna kommer precis som på den vanliga mässan att kunna lyssna till intressanta föreläsningar om släktforskning och angränsande ämnen. Några huvudteman för i år är DNA, migration, språk och Göteborg 400 år.

Ett extra plus i kanten är att en del av föreläsningarna även kommer att gå att ta del av i efterhand under två månader.

Istället för en mässhall med montrar kommer besökare redan från den 15 augusti att kunna botanisera bland föreningar och andra utställare i en särskild mässportal på internet.

Biljettförsäljningen öppnar vid midsommar och biljetterna kommer att kosta enligt nedanstående lista.

En dag: 100 kr
Båda dagarna: 150 kr
Båda dagarna med tillgång till de flesta föreläsningarna under två månader: 250 kr

Läs mer på sfd2021.se/besokare

För utställare

Släktforskar- och hembygdsföreningar, företag och andra som vill ställa ut på mässan bjuds in till att boka en så kallad ”minimonter”, en egen sida i mässportalen som kan innehålla en kort presentation med bilder och länk till webbsida.

Värt att nämna är att den grundläggande minimontern är gratis för ideella släktforskar- och hembygdsföreningar (företag betalar 750 kr). Det går också att bygga ut den med ytterligare bilder, länkar och funktioner enligt prislistan på sfd2021.se/om.

Här är ett exempel på hur en minimonter kan se ut

Det finns också ett alternativ att för 2500 kr för ideella föreningar (5000 kr för företag) bli sponsor. Då placeras föreningens/företagets logga väl synligt på mässportalens förstasida.

GöteborgsRegionens Släktforskare är årets arrangörer.GöteborgsRegionens Släktforskare är årets arrangörer.Boka plats som utställare eller sponsor senast 14 augusti.

Läs mer på sfd2021.se/om

 

De digitala Släktforskardagarna arrangeras av GöteborgsRegionens Släktforskare, med ArkivDigital som huvudsponsor och Sveriges Släktforskarförbund och Göteborgs 400-årsjubileum 2021 som samarbetspartners.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser