På Sveriges Släktforskarförbunds YouTube-kanal finns numera en demonstrationsvideo där släktforskarprofilen och författaren Ted Rosvall ger tips på hur du söker för att få bra träffar i Sveriges dödbok. 

Den senaste versionen av Sveriges dödbok släpptes i början av 2019. I videon ovan ger släktforskningsexperten Ted Rosvall oss en ordentlig genomgång av sökmenyn i databasen. Du får också tips på hur du ska göra för att hitta den släkting du letar efter, och hur du sållar bort oönskade sökresultat.

Videon var tidigare del i en kurs i släktforskning för tidningen Land, filmad av företaget Brillbee.

Klicka igång videon ovan eller se den på YouTube. 

Mer om dödboken

Sveriges dödbok 7 innehåller cirka 13 miljoner poster med uppgifter om avlidna i Sverige från 1860-2017 och är till närmare 100% fullständig avseende namn, födelse- och dödsdatum, civilstånd, dödsförsamling och adress. Dödboken finns att köpa som DVD-skiva eller USB-minne.

Alla som har köpt den färdiga versionen av Sveriges dödbok 7 1860-2017 har möjligheten att ladda ner en gratis komplettering där 2017 ingår. Läs mer och hämta uppgradering här.  

Systemkrav är Windows XP eller senare, eller MacOS 10.7 till och med Mojave. OBS! Sveriges dödbok 7 fungerar inte med MacOS Catalina.

 

Köp Sveriges dödbok i Rötterbokhandeln

Läs mer om Sveriges dödbok i Wiki-Rötter

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser