ulf berggren webbUlf Berggren. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.
En av Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar har nyligen bytt namn. Vi passar på att ställa några frågor till Ulf Berggren, ordförande i StorStockholms Släktforskarförening, tidigare StorStockholms Genealogiska förening.

StorStockholms Släktforskarförening är en förening för dig som bor i Stockholmsområdet eller som har stockholmssläkt som du skulle vilja veta mer om. Föreningen bildades 1983 och har i dag omkring 1000 medlemmar.

Normalt sett erbjuder föreningen kurser i släktforskning för både nybörjare och erfarna släktforskare. Inte minst kurserna i stockholmsforskning och gammal handstil är populära. Föreningen arrangerar intressanta föredrag, tematräffar, studiebesök och utflykter.  

storstockholms slaktforskarforeningSå här ser föreningens logga ut.Hej Ulf! Ni har precis bytt namn från StorStockholms Genealogiska förening till StorStockholms Släktforskarförening. Varför bytte ni namn?

– Det finns flera skäl. Dels blandades vi ihop med Genealogiska Föreningen. Dels ville våra samarbetspartner detta. Men framför allt är det för att underlätta marknadsföringen, då folk i gemen inte vet vad genealogi är.

Har ni sett en ökning eller minskning av antalet medlemmar under det senaste året?

– Vi har haft en minskning, förmodligen främst på grund av få fysiska aktiviteter som det har blivit i och med pandemin.

Vad är er nästa medlemsaktivitet?

– Just nu är det vår digitala släktforskarhjälp, som är varje torsdag kl. 16-19.

Vad är er förenings största styrka?

– Att vi kan ge god hjälp när det gäller läsning av gammal handstil, forskning i Stockholm och andra svårigheter tack vare våra medarbetare med lång erfarenhet.

Mer om StorStockholms Släktforskarförening

Här på Rötter finns en sida där du enkelt kan söka upp en förening nära dig, eller i ett område har släkt. Där finns en presentation av varje medlemsförening med bland annat kontaktuppgifter. 

Här kan du läsa mer om StorStockholms Släktforskarförening på Rötter

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser