dna 2 arsboken

DNA-berättelser. Så heter en helt ny avdelning i Släktforskarnas årsbok med korta berättelser om hur den nya tekniken, tillsammans med den gamla beprövade, kan användas för att lösa till synes olösliga problem.

Okända fäder, dolda släktrelationer, otrohet... I Släktforskarnas Årsbok 2021 finns inte mindre än tio berättelser om hur DNA löst de mest omöjliga av släktforskargåtor.

Här är några exempel:

"Jakten på en anonym spermadonator" - där författaren sätter fokus på ett problem, som kommer att växa och tillta allt eftersom allt fler sådana donationer av såväl ägg som sperma görs. Hur går man från att inte ha en enda ledtråd till att faktiskt kunna bevisa vem som är ens biologiske far (eller mor).

"Jag är du och du är jag" - Varför är jag så olik mina syskon? Författaren berättar om ett chockerande DNA-Resultat, som fick henne att inse att hon och ett annat nyfött barn måste ha förväxlats på BB.

ted liten webbTed Rosvall. Foto: privat.

"Jakten på en femte far" - de fyra första potentiella fäderna visar sig inte vara det. Vad gör man då? Det enda som återstår är DNA - och den resan är inte den enklaste...

Kanske hittar du inspiration och nya idéer bland dessa tio framgångshistorier i avdelningen DNA-berättelser - ett nytt forum i Släktforskarnas egen årsbok.

Ted Rosvall, redaktör

Förbeställ eller uppgradera din prenumeration

Förbeställ årsboken eller uppgradera till Premium Guld för ett helt år av kunskap och inspiration till din släktforskning.

Läs mer om de olika köp/prenumerationsalternativen här

eller

Gå direkt till förbeställningsformuläret

dna 2 arsboken

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser