Svenska mässan och GothiaTowers. Foto: Cardie8/Wikimedia Commons 2015 (CC BY-SA 4.0).Det blir inte släktforskardagar på svenska mässan och GothiaTowers i år. Foto: Cardie8/Wikimedia Commons 2015 (CC BY-SA 4.0).

Nu är det beslutat. De planerade Släktforskardagarna i Göteborg ställs in och istället planeras för digitala släktforskardagar i september. 

sfd2019 loggaDen 14-15 augusti var det tänkt att Släktforskardagarna 2021 skulle hållas på Svenska mässan i jubileumsstaden Göteborg. Men på grund av det rådande coronaläget har arrangörerna nu tagit beslutet att ställa in arrangemanget för att istället satsa på digitala släktforskardagar, som planeras äga rum den 11-12 september i år.

För utställare gäller fri avbokning fram till 25 mars 2021.

På Släktforskardagarnas hemsida sfd2021.se meddelar arrangörerna att de så fort som möjligt kommer att gå ut med mer information om de digitala släktforskardagarna.

Digital stämma

Sveriges Släktforskarförbund meddelar att man med anledning av detta även flyttar förbundets riksstämma till lördagen den 4 september och att den kommer att hållas digitalt, via Zoom.

Kallelse och handlingar kommer som vanligt skickas ut med Angeläget, förbundets nyhetsbrev till medlemsföreningarna, i slutet av maj.

Fakta Släktforskardagarna

  • Sveriges Släktforskarförbund är varje år med och arrangerar Släktforskardagarna – årets stora händelse i släktforskarvärlden.  Släktforskardagarna hålls varje år omkring slutet av augusti och Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar turas om att inneha värdskapet.

  • Mässan har under de senaste åren bestått av ett hundratal utställare, mängder av föreläsningar och andra kringarrangemang. Arrangemanget drar besökare från olika delar av landet och utlandet och utställarna är en blandning av ideella föreningar och släktforskningsföretag. De senaste åren har dagarna lockat runt 5 000 besökare.

  • I samband med Släktforskardagarna hålls Sveriges Släktforskarförbunds årliga riksstämma. Förbundets medlemmar deltar genom sina utsedda stämmoombud. 

  • Släktforskardagarna 2020 skulle ha gått av stapeln i Skövde. Men de som skulle ha blivit de 34:e Släktforskardagarna i obruten följd, blev inställda till följd av coronapandemin. De första Släktforskardagarna hölls i Lund 1987. 
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser