101 websites kollageBildkollage från Pixabay. Bilden är modifierad.
Varje år publicerar tidningen Family Tree Magazine en lista med 101 webbplatser för släktforskare. Här finns många tips, inte minst för dig med rötter utanför Norden.

101 best websites 2020 500pxFamily Tree Magazine ger årligen ut en specialutgåva med de 101 bästa webbplatserna för släktforskning, kallad “101 Best Websites”. Där tipsar tidningen läsarna om webbplatser av olika slag av intresse för släktforskare, såsom digitaliserade arkiv, wikis, släktforskningsföretag, bloggar och privata sidor. 

Numera är listan uppdaterad med kategorier, som gör det lättare att hitta det du söker. Många av de stora webbplatserna för släktforskare återkommer förstås år från år, men några nya brukar också dyka upp. 

Fyndläge för dig med amerikansk släkt

I kategorin “De bästa skandinaviska webbplatserna för släktforskning” är det lite skralt. Men vi hittar i alla fall Arkiv Digital här, tillsammans med några danska och norska arkiv.

Bäst behållning av listan har du med rötter utanför Norden och för dig med amerikanska släktingar finns en uppsjö av webbplatser att utforska.

Generöst nog publicerar de även listan på nätet, där den är tillgänglig för alla intresserade.

Dig in!

Här är hela listan med de 101 webbplatserna

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser