fodda i kopparbergs lan ADFrån posten i födelseregistret kan du klicka dig direkt till en högupplöst bild på originalkällan.
Nu har släktforskningsföretaget ArkivDigital uppdaterat sitt födelseregister med uppgifter om personer som föddes i Kopparbergs län under åren 1800–1840. 

ArkivDigitals abonnemangstjänst är populär bland släktforskare. Företaget har satt ribban högt när det kommer till att möta släktforskarnas behov och önskemål och därför kostar den också en slant. Man kan prenumerera månads- och årsvis och får då tillgång till kyrkböcker, mantalslängder, bouppteckningar, domböcker, generalmönsterrullor, sjömansrullor och mycket mer.

Utöver högupplösta färgbilder på originalkällorna finns även en mängd databaser som gör det lättare att hitta det man söker. Numera finns även en släktträdsfunktion, där du kan spara uppgifterna du hittar om släkten på ett lättöverskådligt vis.

Nya poster

Titt som tätt fylls databaserna på med nya uppgifter. Uppdateringen av födelseregistret har genererat 138 548 nya sökbara poster som hjälper dig att hitta födelsenotiser för dina släktingar.

När du hittat personen du letar efter kan du direkt klicka dig vidare till födelseboken för att dubbelkolla uppgiften i originalkällan. Där kan du också hitta ytterligare uppgifter, till exempel vilka som var faddrar till barnet.

Följande uppgifter är sökbara i ArkivDigitals födelseregister:

  • Födelsedatum
  • Dopdatum
  • Barnets förnamn
  • Födelseplats (by, gård etc)
  • Födelseförsamling
  • Föräldrarnas förnamn och efternamn, deras titlar/yrken och åldrar.

Totalt innehåller registret Födda, delar av Sverige nu drygt 6,6 miljoner poster. Läs mer här.

Skralt i kassan?

medlemsforeningar forbundetHär på Rötter kan du hitta en förening nära dig.Vi har visserligen lämnat årets fattigaste månad bakom oss, men för många kan det ändå vara en stor kostnad att ha ett eget abonnemang hos ArkivDigital.

Därför kan det vara bra att veta sätt att använda sig av den ypperliga tjänsten utan att det behöver bli dyrt. Här har vi ett par tips:

  • Gå med i en förening. Att bli medlem i en lokal släktforskarförening kostar oftast inte mer än några hundralappar om året. Många föreningar tillhandahåller en lokal med datorer, internetuppkoppling, släktforskningsdatabaser och ett föreningsabonnemang på ArkivDigital. Just nu har många släktforskarföreningar stängt eller begränsat tillgången till lokalerna, men förhoppningsvis lättar restriktionerna så småningom. Här hittar du en förening nära dig.
  • Besök ett arkiv eller bibliotek. Många arkiv och bibliotek har tillgång till tjänsten. Om du inte har vägarna förbi kan du alltid höra efter om de har tjänsten innan ditt besök. Tillgången till datorerna kan vara begränsad nu i pandemitider, men förhoppningsvis ska livet kunna återgå till en mer normal tillvaro snart.

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser