peter s i malouKlicka på bilden för att se klippet med Peter Sjölund i Malou efter tio.
I dag går startskottet för en hel vecka om DNA-släktforskning i tv-programmet "Malou efter tio". Bland andra intervjuas Peter Sjölund i dagens program.

I sitt morgontv-program i TV4 bjuder programledaren Malou von Sivers på långa intervjuer om politik, medicin, hälsa och kultur. Den här veckan har programmet "DNA-testet som förändrade mitt liv" som tema vilket innebär att vi kommer att få ta del av spännande och rörande familje- och släkthistorier. 

I dag tar släktforskaren och DNA-experten Peter Sjölund plats i studion, där han bland annat berättar om vad DNA är och varför ett DNA-test kan berätta så mycket om familjeband. I samma inslag träffar vi Gun Olsen, även hon är släktforskare, som upptäckte att hon hade inte mindre än tre pappor. Här hittar du båda klippen från programmet.

Hittade ny farfar

Imorgon blir det inte sämre. Då kommer släktforskaren Stefan Simander för att prata om hur han genom släktforskning och DNA-test upptäckte att han hade en helt annan biologisk farfar än den han trott. 

Efter att ha funnit vem den biologiske farfadern var har Stefan Simander med familj mött hans barn. Medverkar i programmet gör Stefan Simanders pappa Torsten Simander, som kommer att vara med i programmet med på videolänk från hemmet i Åkersberga. Hans nyfunne halvbror Allan Siggelin kommer också att med på länk från Levide på Gotland.

Berättelsen om avslöjandet, "Jakten på en femte far", utgör en av artiklarna i Släktforskarnas Årsbok 2021, som utkommer senare i år.

Se Malou Efter tio online på tv4play.se

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser