Nu är det dags för megamässan Roots Tech Connect 2021 att dra i gång. I skrivande stund har den internationella släktforskningssammankomsten fler än 300 000 registrerade deltagare. Vi har pratat med Thomas Fürth, en av hundratals föredragshållare. 

Släktforskningsmässan Roots Tech tar vanligtvis plats i Salt Lake City i Utah, men är i år helt och hållet förlagd till nätet. Den 25-27 februari kan du som har anmält ditt deltagande ta del av både förinspelade föredrag och livesessioner helt gratis på Roots Techs webbplats

Thomas Furth 20190123 webbThomas Fürth. Foto: Crister Lindström.Omkring 15 föredrag av totalt 1500 föredrag och sessioner är på svenska. Du hittar dem här. En av föreläsarna är Thomas Fürth, ordförande i Genealogiska Föreningen och Judiska släktforskningsföreningen i Sverige. Vi ber honom berätta lite mer om vad som kommer att hända.

Vad kommer du att föreläsa om?

– Jag kommer att hålla två föredrag, eller livesessioner som de kallas. Det ena handlar om att forska i Stockholm och den andra om att söka sina judiska anor med start i Sverige. Båda tillhör de förinspelade, så de kan man ta del av när man vill. De förinspelade sessionerna är på max 20 minuter och båda mina är på svenska. 

Hur skiljer sig det här arrangemanget åt från digitala släktforskardagar du har deltagit i tidigare?

– Det här är mer än hundra gånger större, med över 300 000 registrerade deltagare och 100-tals föreläsare under fyra dagar. Intressant är också att man sänder på många olika språk. Så det här är verkligen ett tillfälle, inte minst för den med rötter i utlandet. 

Gratis men registrering krävs

Du som vill delta måste anmäla ditt intresse genom att registrera dig på Roots Techs webbplats. Det kostar inget.

De förinspelade föredragen kan ses när du vill under dagarna och du som är kvälls- och nattaktiv kan delta i livesändningar och interagera med presentatörer, utställare och andra deltagare genom livechatt och livesessioner. 

Värd för det gigantiska arrangemanget är Family Search, som drivs av mormonkyrkan. Family Search är volontärbaserat och inte vinstdrivande men även de stora släktforskningsföretagen finns representerade bland föreläsarna och i den virtuella mässhallen.

Läs mer på Rootstechs webbplats

rootstech 2021

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Annonser