Vilken bok tycker du förtjänar utmärkelsen Årets släktforskningspublikation? I år har Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar fram till den 31 januari på sig att nominera sin favorit. För förbundets övriga utmärkelser och stipendium är det som vanligt den 31 mars som gäller.

andrarum socken2019 utsågs boken Andrarums socken till Årets släktbok.Med priset Årets släktforskningspublikation vill förbundet lyfta fram goda exempel på hur forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, och exempelvis familjeregister för en socken kan presenteras. 

I år gäller ett nytt datum för att nominera Årets släktforskningspublikation, tidigare Årets släktbok. Senast den 31 januari behöver förbundskansliet ha fått in nomineringen tillsammans med ett exemplar av publikationen. Detta för att förbundsstyrelsen ska ges en större möjlighet att titta närmare på alla publikationer i god tid innan vinnaren ska utses i april. 

Nomineringen e-postas till kanslichef Johanna Schillerström:  alternativt postas till: Sveriges Släktforskarförbund, Löfströms allé 7, 172 66 Sundbyberg.

Pristagaren belönas med 5 000 kr.

Fler utmärkelser att nominera till innan 31 mars

victor ornberg bohusl museumVictor Örnberg, fotograferad 1882-1893. Foto: W. Eurenius/Bohusläns museumDen 31 mars är det sista datum för att nominera till förbundets övriga utmärkelser och stipendium, som utgörs av:

Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr till en person eller organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen.

Årets Eldsjäl som är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Genealogisk Ungdoms stipendium som kan delas ut till en person eller organisation som har en påbörjad verksamhet, till exempel ett publiceringsprojekt eller ett webbprojekt, som har verkat för att främja forskning bland yngre. Eller till en förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre, kanske en skola, ett arkiv eller ett bibliotek.

Läs mer om utmärkelserna och stipendiet här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Släktforskarnas årsbok 2021 bjuder på släktberättelser som bygger på alltifrån medeltida källor till...

Nu är det dags för megamässan Roots Tech Connect 2021 att dra i gång. I skrivande stund har den inte...

Äntligen har den stora bokrean börjat i Rötterbokhandeln. Passa på att fynda släktforskningsböcker t...

Klassisk morgon i Sveriges radio P2 efterlyser berättelser om personer i din släkt. Berätta om dem o...

Visste du att Peter Sjölund har en superkändis som härstammar från hans hus? Om det och mycket mer f...

Fler artiklar

Annonser