peter s my heritage
Under våren bjuder MyHeritage på gratisföredrag med Peter Sjölund om bland annat domboksforskning, skattelängder, landskapshandlingar och – förstås – DNA-släktforskning. Ingen registrering krävs och föredragen kan ses live eller i efterhand.

DNA-experten Peter Sjölund har tidigare samarbetat med släktforskningsföretaget MyHeritage genom en webinarie-serie, där han bland annat har lärt ut MyHeritages verktyg för DNA-släktforskning. Nu fortsätter samarbetet i en ny serie – denna gång med formatet Facebook Live.

Föredragen, med olika ämnen, kommer att sändas sista onsdagen varje månad fram till sommaren. I det första tar Peter Sjölund oss med genom de senaste 10 årens utveckling inom DNA, det sändes redan den 16 december men kan ses i efterhand. Nästa föredrag, med tema domboksforskning, sänds live onsdagen den 27 januari.

På MyHeritages blogg hittar du hela listan med datum och ämnen som Peter kommer att ta upp på Facebook Live-sändningarna.

Ingen registrering krävs

Facebook Live-sessionerna kan du se live på MyHeritage Sveriges Facebooksida. Ingen registrering behövs utan man går bara in på sidan vid den angivna tiden och klickar på Live-inlägget, som är öppet för alla.

Om du inte kan vara med Live, har missat någon session eller vill se om ett avsnitt så kommer alla sessioner att ligga kvar på Facebook-sidan och även på MyHeritage Kunskapsbas. Där finns för övrigt en massa annat spännande material och ämnen, både för nybörjare och för den mer erfarna släktforskaren, gratis och tillgängligt för alla.

Läs mer om Live-sessionerna här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button