I Anbytarforum kan du få hjälp av andra engagerade släktforskare. I Anbytarforum kan du få hjälp av andra engagerade släktforskare.

Vad betyder det om din släkting är ”under information”? Varför står det att morfars far blev ”fånig” på äldre dagar? Och vad i all sin dar är ”teaterobligation”? Du som har funderingar kring ett äldre ord eller uttryck rekommenderas varmt ett besök i Anbytarforum.

Under rubriken Språk, ord och namn hittar du avdelningen Äldre ord och uttryck där frågor som rör äldre formuleringar, feltolkade ord eller andra språkliga besynnerligheter i källorna diskuteras.

I listan Äldre ord och uttryck finns det mesta mellan himmel och jord. Här hittar du den:

Anbytarforum → Forum → Särskilda ämnen & övrigt → Språk, ord och namn → Äldre ord och uttryck

Skulle du ändå inte hitta ordet du söker går det förstås utmärkt att öppna en egen underrubrik i listan.

Om du behöver hjälp med att tyda ett ord eller en större del av en text kan du i stället ställa din fråga under rubriken Läshjälp – i Anbytarforum, förstås.

Sveriges största forum för släktforskare

Alla släktforskare stöter förr eller senare på en fråga som tycks omöjlig att få svar på. Därför finns Anbytarforum. Sveriges största diskussionsforum om släktforskning drivs av Sveriges Släktforskarförbund och finns här på Rötter. I Anbytarforum finns drygt 30 000 registrerade användare och nära en och en halv miljon inlägg.

Varje dag startas nya trådar om allt som har med släktforskning att göra. Få hjälp med att tolka knepig handstil eller starta en tråd om till exempel ett namn, yrke eller en plats du vill veta mer om. För att ställa en fråga eller starta en diskussionstråd i forumet skapar du enkelt ett användarkonto, helt kostnadsfritt.

Ingen fråga försvinner

Det bästa med Anbytarforum är alla de hängivna användarna. Många går in dagligen och läser de senaste inläggen och hjälpen brukar inte dröja.

Är din fråga riktigt klurig finns dessutom chansen att du får napp på sikt – i forumet bevaras allt och det har hänt att användare av forumet har fått svar på sin fråga tio år efter att den ställdes.

Registrera dig i dag och få proffshjälp!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button