torp gumma storKvinna vid torp, Uppland. Foto: Josef Jansson/Upplandsmuseet.
Har du sett program som ”Det sitter i väggarna” på TV och undrar hur du själv kan få fram spännande kunskap om din gård? Då bör du inte missa Anna-Lena Hultmans föredrag imorgon tisdag. Det är ett av flera intressanta föreläsningar som äger rum på nätet den här veckan. 

Anna-Lena Hultman driver Konkordiahuset i Hössna och är sedan många år en auktoritet på emigrant-, gårds- och bygdeforskning. Imorgon,1 december kl 18.00, berättar hon om hur man bär sig åt för att ta reda på mer om en gård eller fastighet i ett webbsänt föredrag. Det är fritt inträde för medlemmar i Sollentuna släktforskare, som får inloggningsuppgifter utan föranmälan.

För dig som inte är medlem i föreningen kostar det 50 kronor att delta i videomötet. Icke medlemmar anmäler sig i förväg till . Här kan du läsa mer om föreläsningen.

Arkiv Digital för nybörjare, källkritik och resande

Samma dag, klockan 18.30 sänder Judiska släktforskningsföreningen en Zoom-föreläsning om familjen Hirsch och deras omfattande verksamhet. Här kan du läsa mer om den.

Redan den 2 december, nu på onsdag, är det dags för nästa webbföreläsning. Klockan 14.00 sänder nämligen ArkivDigital en gratis föreläsning för nybörjare i sin Zoom-kanal.

Niklas Hertzman kommer att prata om hur du kommer igång med din släktforskning hos ArkivDigital. Under föreläsningen kommer han bland annat gå igenom hur du bläddrar bland avfotograferade handlingar, söker i register och sparar uppgifter i ett släktträd hos ArkivDigital. Föreläsningen vänder sig främst till dig som är nybörjare och som vill veta hur du kommer igång med din släktforskning hos ArkivDigital.

Läs mer på ArkivDigitals Facebooksida.

torsdag 3 december klockan 18.00 bjuder DIS Filbyter in till en föreläsning med Chris Bingefors om källkritik och etik i släktforskningen. Föreläsningen, som följs av en diskussion, hålls digitalt och kostar 30 kronor. 

Läs mer på DIS Filbyters hemsida.

lördag, 5 december har Genealogiska Föreningen en temadag med föredrag om milstenar och resande. Zoomlänk och mer detaljerad information kommer att finnas på Genealogiska Föreningens hemsida när det närmar sig.

Icke-medlemmar kan köpa biljett för 50 kronor i GF:s butik på www.genealogi.net

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Den 28 januari bjuder Centrum för Näringslivshistoria in till ett gratis lunchseminarium som välkomn...

Svea Livgarde firar 500 år

År 1521 grundades Svea Livgarde, vilket gör det till ett av världens fem äldsta förband. Detta jub...

Sveriges befolkning 2000 var efterlängtad. Första tryckningen sålde slut nästan direkt och det stora...

Vilken bok tycker du förtjänar utmärkelsen Årets släktforskningspublikation? I år har Sveriges Släkt...

2020 års utgåva av Svenska Släktkalendern har temat religion och bjuder på genealogsk och biografi...

Fler artiklar

Annonser