FTTLive introThomas Fürth, Stina Loo och Niclas Herzman är några av helgens föreläsare.
I helgen är det dags för Finding Family Together LIVE 2020, en fullspäckad släktforskarkonferens som helt och hållet hålls på nätet. Nu är det hög tid att titta närmare på programmet.

Den 2-4 oktober blir det släktforskardagar ”med extra allt”. Genom föreläsningar, workshops och en digital mässhall ska besökaren få ta del av både kunskaper och erbjudanden online.

Efter en vår och sommar av till största delen inställda träffar lär det vara många som ser fram emot att få botanisera bland digitala montrar och ta del av några av de omkring 30 föredragen. I föreläsarprogrammet finns många bekanta namn, men också en hel del nya ansikten. Inte minst inom området DNA-släktforskning har konferensdeltagaren mycket att ta del av. 

Plattformen är Zoom och utgångspunkten kommer att vara ett digitalt mässhäfte med länkar till föreläsningarna och utställarna.

Att delta kostar 400-700 ­kronor, beroende på om du vill kunna se föreläsningarna i efterhand eller inte.

Bänka dig fredag kväll

På fredag kväll kl. 18 presenteras helgens program och kl. 19 berättar Niklas Källner, en av programledarna i Arvinge Okänd, om hur han arbetat med programmet. 

På lördag och söndag är programmet indelat i 3 spår - Släktforskning, DNA-släktforskning och Workshops. Passen går parallellt i respektive spår, så i vissa fall blir deltagaren tvungen att välja. Men alla pass under lördag och söndag spelas in, så du som har köpt en fullprisbiljett (700 kr) kan välja att se det du inte hinner med i efterhand. Inspelningarna är tillgängliga under ett år. 

Här kan du läsa mer om helgens program

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Ända sedan Skatteverket för snart 30 år sedan tog över folkbokföringen från Svenska Kyrkan har försa...

Nu väntar en period med ruggiga höstdagar, perfekt för släktforskningsrelaterade sysslor. Till den...

I lördags möttes drygt 2000 släktforskare från alla håll och kanter på nätträffen arrangerad av inte...

I kväll är det bäst att ställa väckarklockan – redan klockan nio imorgon börjar Digitala släktfors...

Nu har ArkivDigital uppdaterat sitt födelseregister med uppgifter om personer födda i Malmöhus län u...

Fler artiklar