I dag är det Veterandagen, som firas för att hedra dem som har deltagit i militära eller civila humanitära operationer i Sverige och utomlands, och för att högtidlighålla minnet av stupade och omkomna soldater i alla tider.

soldatforska 2020 mindreRötterbokhandeln uppmärksammar i dag Veterandagen med ett erbjudande på handboken Soldatforska, författad och nyligen både utökad och uppdaterad av Lars Ericson Wolke. 

Med Soldatforska får du reda på hur du finner dina militära förfäder. Här ges tips om forskning efter 1500- och 1600-talens knektar, om 1700- och 1800-talens indelta soldater och båtsmän, om 1800-talets beväringar, 1900-talets värnpliktiga, och såklart mycket mer.

Under hela helgen till och med söndag 31 maj kan du köpa handboken för endast 199 kr i Rötterbokhandeln. 

Läs mer om Soldatforska här

Ny soldatbok kommer i juni

omslag uniformen berättar webb litenSoldatforska kommer inte länge till att vara den enda boken från Släktforskarförbundet som har soldattema. Om ungefär en månad får den sällskap av Uniformen berättar – Från karoliner till kamouflage.

Den kommande boken vänder sig både till den som har militära anor i släktledet och den som bara är nyfiken på en specifik uniform. I bilder och ord presenteras de svenska militära uniformerna med ett extra fokus på arméns uniformer 1860–1960.

Du lär dig även hur du kan identifiera soldater från porträttfotografier.

Annonser