sfd 2018 montrar webbUnder 2018 års släktforskardagar i Växjö kunde besökarna flanera fritt. Foto: Sveriges Släktforskarförbund.
För många innebar de inställda Släktforskardagarna i Skövde att årets efterlängtade sensommarplaner fick skrotas.
Men nu kan vi i alla fall börja blicka framåt. I dagarna har både datum och plats för de kommande årens släktforskardagar slagits fast.

Släktforskardagarna som kommer att hållas i Göteborg under nästa år tidigareläggs något på grund av konkurrens med andra evenemang som skjutits till nästa år på grund av coronakrisen. Men nu har man kunnat slå fast att 14-15 augusti blir datumen för Släktforskardagarna i Göteborg 2021 med Göteborgsregionens Släktforskare som värd.

Att inte kunna hålla Släktforskardagarna i Skövde i år var förstås ett hårt slag för Skövde släktforskarförening, som redan hade hunnit lägga ned åtskilliga timmars arbete på förberedelserna. Särskilt som det också tidigt stod klart att det inte skulle gå att skjuta upp dagarna till nästa år, eftersom Göteborg sedan länge hade bokat in arrangemanget som en del av stadens 400-årsfirande.

Nu blir det i stället 2022 som blir Skövdes år och förhoppningsvis är åtminstone en del av förberedelserna man redan hunnit göra inte förgäves. Datum för Släktforskardagarna i Skövde blir den 20-21 augusti 2022.

Konkurrens om hotellrummen

hakanhellstrom portraitHåkan Hellströms fans konkurrerar om hotellrummen under sensommaren 2021. Foto: Kajsa Sjölander/Liseberg. Publicerad under licensen CC BY 3.0. Bilden är beskuren.

Ett tag har det även sett osäkert ut för nästa års släktforskardagar i Göteborg. I slutet av augusti 2021 kommer nämligen Håkan Hellström att hålla de konserter som han blivit tvungen att ställa in i år. En konsekvens av den populära artistens framträdande är att hotellrummen i Göteborg inte kommer att räcka till både konsertbesökarna och till de tusentals släktforskare som förväntas besöka Släktforskardagarna.

För att undvika huggsexa om hotellrummen har man nu löst problemet genom att tidigarelägga Släktforskardagarna, som istället för sista helgen i augusti nu istället förläggs till den 14-15 augusti 2021.

2022 års släktforskardagar kommer alltså att hållas i Skövde och förbundsstyrelsen hoppas att 2023 års släktforskardagar kommer att kunna förläggas till norra Sverige. Exakt var och när är ännu inte fastställt.

Annonser