Nu på söndag kommer en heldag med totalt fem föreläsningar att hållas på nätet där fyra av landets mest efterfrågade föreläsare delar med sig av sin kunskap inom sina olika expertområden.

forelasare onlinekonf 2020Fredrik Mejster, Christina Sagersten, Linda Qvist och Niklas Herzman föreläser.I dessa tider, när evenemang efter evenemang ställs in och släktforskarföreningarnas verksamhet på många håll ligger nere är det många av oss som längtar efter att få träffa likasinnade.

För att möta det behovet har släktforskaren och DNA-experten Christina Sagersten arrangerat en online-konferens med några för släktforskare välkända namn, som både kommer föreläsa och interagera med konferensens deltagare.

Kan ses i efterhand

De ämnen som kommer att behandlas under söndagens konferens är bland andra DNA-släktforskning, gåtlösning och användbara källor utanför kyrkböckerna. Deltagarna ska även få chansen att ställa frågor direkt till föreläsarna.

Föreläser gör Christina Sagersten, en av Sveriges ledande experter inom DNA-släktforskning. Fredrik Mejster, som bland annat är känd för sin medverkan som ansvarig släktforskare till tv-programmet "Allt för Sverige". Linda Qvist, som är en teknikintresserad släktforskare och DNA-coach och Niklas Herzman som är en uppskattad föreläsare om Arkiv Digital.

Här kan du läsa mer om konferensen och anmäla deltagande

Program och upplägg

Vid betalning erhåller konferensdeltagaren en länk till föreläsningarna som kommer att sändas direkt. Priset är 400 kr för alla fem föreläsningarna, som även kommer att kunna ses i efterhand.

Här är söndagens hålltider:

12.00-13.00 Christina Sagersten: Släktforska med DNA

13.15-14.15 Niklas Hertzman: Släktforska med ArkivDigital

14.30-15.30 Linda Kvist: Farfar lost+found

15.45-16.45 Fredrik Mejster: Mer kött på benen - släktforskning utanför kyrkböckerna

17.00-18.00 Christina Sagersten: Lös släktgåtan

Annonser