nomineraVem vill du nominera till förbundets utmärkelser?Har du läst en riktigt bra släktbok, eller vill du uppmärksamma något annat initiativ inom släktforskarrörelsen? Då är det hög tid att nominera till förbundets utmärkelser och stipendium.  Den 31 mars är sista dagen att nominera.

Sveriges Släktforskarförbund delar årligen ut Victor Örnbergs Hederspris med en prissumma på 10 000 kr till en person eller organisation som har gjort stora insatser för släktforskningen.

Årets Eldsjäl är ett pris som vill belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Det tilldelas en släktforskare som entusiasmerar andra med sitt engagemang för släktforskning.

Böcker och ungdomsinitiativ

Priset Årets släktbok är ett sätt att uppmuntra och stödja goda exempel på presentation av forskningsresultat som gäller enskilda släkter, grupper av släkter eller grupper av familjer, exempelvis familjeregister för en socken. 

Ordet "släktbok", ska inte tolkas bokstavligt; även digitala publikationer ska komma ifråga. Priset bör avse ett verk som publicerats under 2019 eller början av 2020. Pristagaren belönas med 5 000 kr.

Genealogisk Ungdoms stipendium kan delas ut till en person eller organisation som har en påbörjad verksamhet, till exempel ett publiceringsprojekt eller ett webbprojekt, som har verkat för att främja forskning bland yngre. Eller till en förening/institution som verkat för att främja forskning bland yngre, kanske en skola, ett arkiv eller ett bibliotek.

Läs mer om utmärkelserna och stipendiet här

Skicka in era nomineringar till 

Även medlemsföreningarnas motioner till förbundsstämman ska inkomma, till samma adress som ovan, senast 31 mars.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Med endast ett par veckor kvar att beställa Släktforskarnas årsbok 2020 till förköpspris är det dags...

Det blir inga släktforskardagar i år. För första gången på 34 år ställs den stora släktforskarmässan...

Rötters databas Porträttfynd är under ständig utveckling. Nu har en ny löpande tidsgräns införts, so...

När fartyget Titanic förliste på sin jungfrufärd följde över 1500 personer med ner i djupet. Lantbru...

Markus Gunshaga, flitig släktforskare och tidigare rötterbloggare, öppnar de gamla ämbetslådorna åt ...

Fler artiklar

Annonser