DSC 0188 mindreSamrådskonferensen 2020 bjöd på intressanta diskussioner. Foto: Maria Bratt.
Ett fyrtiotal representanter från 27 släktforskarföreningar deltog under helgen i Sveriges Släktforskarförbunds samrådskonferens i Uppsala. Många intressanta och viktiga frågor lyftes under de två dagarna, och ämnen som Arkivutredningen, samspelet föreningarna och förbundet emellan samt förbundets ekonomi diskuterades med stort engagemang. Så här tyckte tre av konferensens deltagare.

Vad tar du med dig av dagens diskussioner?

Jan Klingberg, Kumla Släktforskarklubb:
Frågan om hur man förklarar för medlemmarna i föreningen vad fördelarna med att vara med i förbundet är. Sen är ju den stora frågan ”livet efter dödboken” (Sveriges dödbok – redaktionens anmärkning). Det är ju upptill oss medlemmar att bidra med idéer och det är vi alldeles för dåliga på.

Hans-Göran Nilsson, Skånes Släktforskarförbund:
Diskussionen om ekonomin var intressant och givande. Hur kan man från förbundets sida skapa förtroende för att framgångsrika produkter kommer att tas fram även i framtiden?

Aina Wallström, DIS-Väst:
Tips om vad som finns på Rötter och på hur man kan vara mer aktiv med att sprida vetskapen om förbundets information. Diskussionen om NAD (Nationella Arkivdatabasen – redaktionens anmärkning) var också intressant. Får man via NAD veta vad som finns i mindre och lokala arkiv kan det sporra till att man som förening drar igång spännande digitaliseringsprojekt.

jan klingbergJan Klingberg, Kumla Släktforskarklubb. Foto: Maria Bratt.Hans-Göran Nilsson, Skånes Släktforskarförbund.Hans-Göran Nilsson, Skånes Släktforskarförbund. Foto: Maria Bratt. aina wallströmAina Wallström, DIS-Väst. Foto: Maria Bratt.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Rötters databas Porträttfynd är under ständig utveckling. Nu har en ny löpande tidsgräns införts, so...

När fartyget Titanic förliste på sin jungfrufärd följde över 1500 personer med ner i djupet. Lantbru...

Markus Gunshaga, flitig släktforskare och tidigare rötterbloggare, öppnar de gamla ämbetslådorna åt ...

Bygdeband har under några veckor varit nedstängt för att integreras med Hembygdsportalen, som drivs ...

Riksarkivet kommer under våren att genomföra underhållsarbete på webbplatsen (riksarkivet.se).  Arb...

Fler artiklar

Annonser