forelasare 2020 webbNågra av årets föreläsare, från vänster: Bo Eriksson, Erika Åberg, Ted Rosvall, Peter Sjölund, Lena Norberg, Olle Larsson, Fredrik Mejster och Inger Widhja.
Välkommen till Släktforskardagarna i Skövde 22-23 augusti 2020. Redan nu kan du boka biljetter till entré, bankett och föreläsningar på arrangemangets hemsida.

Släktforskardagarna är ett årligt återkommande evenemang med över 30 år på nacken. Under två dagar i slutet av sommaren strålar tusentals släktforskare samman för att ta del av mässa, föreläsningar och bankett.

Släktforskardagarna 2020 är lokaliserat till Skövde och tar ett rejält grepp i Skaraborgs långa och spännande historia. Platsen är Arena Skövde och arrangerar gör Skövde Släktforskarförening i samarbete med Sveriges Släktforskarförbund och värdstaden Skövde. Huvudsponsor är Arkiv Digital.

Spännande föreläsarprogram

Bland de närmare 30 föreläsarna hittar du i år en hel del som anknyter till temat Skaraborg – från viking till soldat. Till exempel kommer Maria Vretemark att berätta om Kata och de kristna vikingarna i Varnhem, Bo Eriksson om det 30-åriga kriget, Håkan Henriksson om Karl XII:s krigsfångar i Sverige, Björn Lippold om knekten ”i helg och söcken” och Olle Larsson om Gustav Vasa. Lars Ericson Wolke håller ett föredrag om Krigsarkivet.

Andra spännande ämnen är släktforskning i Finland och Norge, okända fäder, svårfångade emigranter och dna-släktforskning. Erika Åberg, byggnadsantikvarie och husexpert i tv-succén Det sitter i väggarna, kommer i föredraget Väggarna berättar – om hus och historia att berätta om vilka spår av levnadsberättelser och släkthistorier man kan hitta vid restaureringen av ett gammalt hus.

Är du nyfiken nybörjare, rutinerad släktforskare eller bara historieintresserad? Släktforskardagarna rymmer som vanligt någonting för alla.

Boka biljetter till entré, bankett och föreläsningar på Släktforskardagarnas hemsida: www.sfd2020.se.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Rötters databas Porträttfynd är under ständig utveckling. Nu har en ny löpande tidsgräns införts, so...

När fartyget Titanic förliste på sin jungfrufärd följde över 1500 personer med ner i djupet. Lantbru...

Markus Gunshaga, flitig släktforskare och tidigare rötterbloggare, öppnar de gamla ämbetslådorna åt ...

Bygdeband har under några veckor varit nedstängt för att integreras med Hembygdsportalen, som drivs ...

Riksarkivet kommer under våren att genomföra underhållsarbete på webbplatsen (riksarkivet.se).  Arb...

Fler artiklar

Annonser