smederna skogsfinnar webbSkogsfinska smeder från Bergslagen. Foto tillhandahållet av Lars-Olof Herou/FINNSAM
Gör dig redo för tre fullspäckade dagar i Stockholm om Skandinaviens skogsfinnar, med bland annat dna-släktforskning, workshops och utflykter. Sista anmälningsdag är nu på söndag, den 23 februari.

Nu har tillfället kommit för dig som vill gå djupare i sina finska rötter. Vinterkonferensen ”Skogsfinsk släktforskning” arrangeras av föreningen FINNSAM tillsammans med sverigefinska institutioner och organisationer i Stockholm.

Ta del av spännande föredrag, knyt nya släktband och passa på att släktforska med hjälp av experter!

Ambitiöst program

På eftermiddagen fredagen den 6 mars startar det ambitiösa programmet med en gemensam promenad i centrala Stockholm, varefter den finska ambassadören Liisa Talonpoika tar emot och visar runt konferensdeltagarna i sitt residens.

slaktnamnsstenen i RantalaSläktnamnsstenen på Rantala vid sjön Röjdens strand, med 431 finska släktnamn från Skandinavien. Foto: Birger Nesholen, Norsk Skogfinsk Museum.

Efter det avlöser en mängd spännande föredrag varandra. Bland mycket annat annat berättar Jan Myhrvold om hur man kan använda YDNA vid skogsfinska släktstudier och Marianne Jonasson visar vad finska arkiv kan berätta om skogsfinnarnas utflyttningstid under 1500-, och 1600-talen.

Linda Blied lotsar den som vill rätt bland kartor för sin släkt-, och gårdsforskning och Jan-Erik Björk lyfter fram arkivhandlingar av mindre känt slag.

Tillfälle för släktforskning

Det kommer även att ges tillfälle att släktforska, under lördagen hålls en workshop ledd av Lena Gribing och Jan-Erik Björk, som hjälper den som vill att söka efter skogsfinska anor i Sverige. Marianne Jonasson lotsar sedan besökaren vidare till källorna i Finland.

Programmet innehåller även musikunderhållning på temat, gemensamma måltider och ett besök hos Finska kyrkan på Slottsbacken i Gamla stan.

Läs hela programmet här

Anmäl intresse direkt

Nu är det hög tid att anmäla sitt intresse för att delta i konferensen. Sista anmälningsdag är nu på söndag, den 23 februari.

Här är ett formulär att fylla i för dig som är intresserad av att delta i konferensen (samma som programmet ovan). Anmälan sker via e-post till: Tor Eriksson, e-post:

Tel: 019 – 14 05 08, alt. 070 – 823 44 25.

Här kan du läsa på FINNSAMS webbplats

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Rötters databas Porträttfynd är under ständig utveckling. Nu har en ny löpande tidsgräns införts, so...

När fartyget Titanic förliste på sin jungfrufärd följde över 1500 personer med ner i djupet. Lantbru...

Markus Gunshaga, flitig släktforskare och tidigare rötterbloggare, öppnar de gamla ämbetslådorna åt ...

Bygdeband har under några veckor varit nedstängt för att integreras med Hembygdsportalen, som drivs ...

Riksarkivet kommer under våren att genomföra underhållsarbete på webbplatsen (riksarkivet.se).  Arb...

Fler artiklar

Annonser