smederna skogsfinnar webbSkogsfinska smeder från Bergslagen. Foto tillhandahållet av Lars-Olof Herou/FINNSAM
Gör dig redo för tre fullspäckade dagar i Stockholm om Skandinaviens skogsfinnar, med bland annat dna-släktforskning, workshops och utflykter. Sista anmälningsdag är nu på söndag, den 23 februari.

Nu har tillfället kommit för dig som vill gå djupare i sina finska rötter. Vinterkonferensen ”Skogsfinsk släktforskning” arrangeras av föreningen FINNSAM tillsammans med sverigefinska institutioner och organisationer i Stockholm.

Ta del av spännande föredrag, knyt nya släktband och passa på att släktforska med hjälp av experter!

Ambitiöst program

På eftermiddagen fredagen den 6 mars startar det ambitiösa programmet med en gemensam promenad i centrala Stockholm, varefter den finska ambassadören Liisa Talonpoika tar emot och visar runt konferensdeltagarna i sitt residens.

slaktnamnsstenen i RantalaSläktnamnsstenen på Rantala vid sjön Röjdens strand, med 431 finska släktnamn från Skandinavien. Foto: Birger Nesholen, Norsk Skogfinsk Museum.

Efter det avlöser en mängd spännande föredrag varandra. Bland mycket annat annat berättar Jan Myhrvold om hur man kan använda YDNA vid skogsfinska släktstudier och Marianne Jonasson visar vad finska arkiv kan berätta om skogsfinnarnas utflyttningstid under 1500-, och 1600-talen.

Linda Blied lotsar den som vill rätt bland kartor för sin släkt-, och gårdsforskning och Jan-Erik Björk lyfter fram arkivhandlingar av mindre känt slag.

Tillfälle för släktforskning

Det kommer även att ges tillfälle att släktforska, under lördagen hålls en workshop ledd av Lena Gribing och Jan-Erik Björk, som hjälper den som vill att söka efter skogsfinska anor i Sverige. Marianne Jonasson lotsar sedan besökaren vidare till källorna i Finland.

Programmet innehåller även musikunderhållning på temat, gemensamma måltider och ett besök hos Finska kyrkan på Slottsbacken i Gamla stan.

Läs hela programmet här

Anmäl intresse direkt

Nu är det hög tid att anmäla sitt intresse för att delta i konferensen. Sista anmälningsdag är nu på söndag, den 23 februari.

Här är ett formulär att fylla i för dig som är intresserad av att delta i konferensen (samma som programmet ovan). Anmälan sker via e-post till: Tor Eriksson, e-post:

Tel: 019 – 14 05 08, alt. 070 – 823 44 25.

Här kan du läsa på FINNSAMS webbplats

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Just nu är efterfrågan stor på kunniga webbföreläsare. Vill du också föreläsa? Skapa din profil här ...

Läsprov ur Stockholmsforska

För en dryg vecka sedan släpptes boken Stockholmsforska som verkar ha varit en efterlängtad titel fö...

Historiska hundar i Porträttfynd

I det senaste numret av Släkthistoriskt Forum får du veta mer om släktens fyrbenta medlemmar. I Po...

Har du sett program som ”Det sitter i väggarna” på TV och undrar hur du själv kan få fram spännande ...

Släktens religiösa rebeller

Nu har ett nytt nummer av Släkthistoriskt Forum kommit och den här gången får du veta mer om bland a...

Fler artiklar

Annonser