kollage slaktf dag 2020

På lördag firar vi Släktforskningens dag. Runt om i landet har släktforskarföreningar planerat spännande aktiviteter med mängder av föreläsningar, öppna hus, dna-caféer och annat spännande. Passa på och upptäck din egen historia med hjälp av proffsen.

Släktforskningens dag 2020 firas lördagen den 18 januari med temat: Officerare och soldater – deras liv och bostäder.

Den som släktforskar dyker ofta på en släkting som varit indelt soldat. Från 1600-talet fram till 1901 bestod den svenska krigsmakten till största delen av soldater som bodde i sitt soldattorp och livnärde sig på ett litet jordbruk. En gång om året gav de sig iväg för att öva med de andra soldaterna i sitt kompani. Som indelt soldat fick man alltid vara redo att dra ut i krig om så krävdes och man visste att risken att inte komma hem igen var stor. Källorna till våra militära anfäder är många och spännande men att hitta släktingar som gett sig ut i världen som soldat är inte det lättaste.

Ta tillfället i akt och fördjupa er i de militära förfädernas liv och bostäder på Släktforskningens dag!

Fyrtiotal arrangemang

Vad händer nära dig? I Rötters kalendarium hittar du ett fyrtiotal arrangemang med rubriken "Släktforskningens dag", men för att vara säker på att du inte missar något kan du också kika på alla arrangemang som kommer att hållas den 18 januari. Det gör du via kalendern till höger i Kalendariet.

Gå till kalendariet

Släktforskningens dag

Släktforskningens dag inträffar varje år den tredje lördagen i januari (fr.o.m 2018). Då håller många av Sveriges Släktforskarförbunds medlemsföreningar, hembygdsföreningar, arkiv och bibliotek öppna hus och arrangerar aktiviteter för släktforskningsintresserade.

Annonser