Nu är det dags för steg två i Sveriges Släktforskarförbunds kursledarkurs. Än finns ett fåtal platser kvar för dig som har genomgått kursledarkursens första del och vill bygga på dina kunskaper i hur man lär ut släktforskning till både nybörjare och släktforskare som har kommit en bit på väg.

Steg två i Sveriges Släktforskarförbunds kursledarkurs går av stapeln i Hallsberg 8-9 februari 2020. Målgruppen för kursen är de som genomgått förbundets kursledarutbildning, steg 1.

I steg två av kursen får du lära dig hur du ska planera och genomföra en kurs i släktforskning för de som kommit en bit på väg. Viktiga moment är källor utanför kyrkoarkivalierna samt källkritik och etik.

Sveriges Släktforskarförbunds kursledarkurs ger bland annat kunskaper och färdigheter i didaktik, det vill säga pedagogiska metoder för släktforskarkurser. De vana kursledarna delar med sig av sina erfarenheter av praktiska problem.

Allmän information

Plats: Hotell Stinsen, Stortorget 3, 694 31 Hallsberg, telefon 0582-457 50.

Kursavgift: 1 930 kronor (inkl moms). Priset inkluderar fika lördag e.m. och söndag f.m. samt middag lördag kväll. Kurskostnaden faktureras efter kursen av förbundskansliet.

Logikostnad/-bokning: ingår inte i kursavgiften, den betalas/bokas av deltagarna eller föreningen.

Anmälan: görs via e-post till Viktoria Jonasson på kurs@rotter.se så snart som möjligt.

Ange om du haft någon släktforskarkurs tidigare och om det är någon/något släktforskar- eller hembygdsförening eller studieförbund som står bakom din anmälan.

Kursinnehåll: Chris Bingefors, chris.bingefors@rotter.se, telefon 0707-358835.

Sista anmälningsdag är passerad, men än finns ett fåtal platser kvar. Är du intresserad bör du höra av dig så snart som möjligt.

Här kan du läsa mer om kursen

Annonser