skolklass bohulsans museumUtbildning för kontorspersonal vid Trafikaktiebolaget Grängesberg–Oxelösunds Järnvägar, TGOJ. Foto: Rolf Bergström/Järnvägsmuseet

Vill er förening erbjuda medlemmar och andra intresserade kurser i släktforskning? Då är det hög tid att anmäla sig till Sveriges Släktforskarförbunds kursledarutbildning. Nästa kurs är steg två i utbildningen och går av stapeln i Hallsberg 8-9 februari 2020. 

Idag är många källor till fördjupad kunskap om släkten tillgängliga på nätet. Allt fler släktforskare vill också gå på djupet med sina anor. Det ställer större krav också på kursledarna. 

Sveriges Släktforskarförbunds kursledarkurs ger bland annat kunskaper och färdigheter i didaktik, det vill säga pedagogiska metoder för släktforskarkurser. Vana kursledare delar med sig av sina erfarenheter av praktiska problem. I steg två av kursen får du lära dig hur du ska planera och genomföra en kurs i släktforskning för de som kommit en bit på väg. Viktiga moment är källor utanför kyrkoarkivalierna samt källkritik och etik.

Genom att gå en kursledarkurs får du också chansen att utbyta erfarenheter med andra kursledare, en värdefull erfarenhet för att utveckla sig som ledare.

Här kan du läsa mer om utbildningen

Fortsättningskurs i Hallsberg den 8-9 februari

Nu är det dags för steg två i Sveriges Släktforskarförbunds kursledarkurs och målgruppen för kursen är de som genomgått förbundets kursledarutbildning, steg 1.

Platsen är Hotell Stinsen, på Stortorget i Hallsberg och kursen pågår under två dagar, lördagen och söndagen den 8-9 februari.

Anmäl dig senast 13/1.

Här kan du läsa mer om kursen

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Veckans gravsten – Alfred Nobel

Alfred Nobel (1833-1896) är en av världens mest kända svenskar. I dag på hans dödsdag delas Nobelp...

Under julen är det många av oss som har lite tid över och hälsar på släktingar. Passa då på att doku...

Centrala Soldatregistret uppdateras kontinuerligt och under det senaste året är det framför allt de ...

Kurs för dig med judiska anor

Vill du lära dig hur man forskar i sina judiska anor? Judiska släktforskningsföreningen håller i...

I Släkthistoriskt Forum nr 5 kan man läsa om de olika förmånliga paket som vi kommer att erbjuda på ...

Fler artiklar

Annonser