judisk slaktforskning kurs

Vill du lära dig hur man forskar i sina judiska anor? Judiska släktforskningsföreningen håller i februari en kurs som ger en introduktion till judisk släktforskning i samarbete med Paideia folkhögskola i Stockholm.

slaktforska utanfor nordenKursbok är den nyligen utgivna Släktforska utanför Norden, skriven av Thomas Fürt och utgiven av Sveriges Släktforskarförbund.Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som redan börjat söka dina anor. Du får lära dig att söka både i digitaliserade svenska källor och källor i de länder där dina släktingar en gång levde. Vid något tillfälle gör vi besök på Riksarkivet för att få lära oss om centrala icke digitaliserade källmaterial, till exempel medborgarskapsakter. Kursen ger framför allt en introduktion till viktiga internetportaler som JewshGen och Family Search och hur man med hjälp av dem kan komma vidare till arkivmaterial i Central- och Östeuropa, men också om hur du söker efter släktingar som emigrerade till USA och andra länder utanför Europa. Kursen innelhåller också en genomgång av hur man hittar information om släktingar som mördats i Förintelsen. Till det kommer att du får tips på bra släktforskningsprogram, får lära dig litet om att tolka gamla handstilar och hur du delar dina resultat med andra släktforskare världen över.

Kursen ges i samarbete med Judiska Släktforskningsföreningen i Sverige och kursledare är Thomas Fürth.

Här kan du läsa mer och anmäla intresse.

thomas furth webbOm läraren

Thomas Fürth är ordförande i Judiska Släktforskningsföreningen i Sverige och docent i historia. Thomas har specialiserat sig på centraleuropeisk judisk släktforskning och har sina egna rötter i Österrike, Tjeckien och Ungern.

Han är aktuell som författare av en av Sveriges Släktforskarförbunds senaste handböcker - Släktforska utanför Norden. Här kan du läsa mer om boken.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Ny bok om judisk släkthistoria

I den nya boken Judisk släktforskning får du med judiska anor en praktisk vägledning i judisk släktf...

I lördags var det som bekant Släktforskningens dag, med temat Officerare och soldater – deras liv oc...

Veckans gravsten tillhör en folkkär författare med en krokig väg till framgången. Trots sin förmåga ...

På lördag firar vi Släktforskningens dag. Runt om i landet har släktforskarföreningar planerat...

Nytt år innebär nya släktingar i Riksarkivets SCB-utdrag födda, vigda, döda. Men även att nya försam...

Fler artiklar

Annonser