Residenset i KarlstadKinship center har i dag sina lokaler ståtliga huset kallat Residenset i Karlstad. Var det kommer att hålla hus i framtiden är oklart. Foto: I99pema, Wikimedia commons, under licensen Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported.
Föreningen Kinship center blir helt utan bidrag från Karlstad kommun nästa år. Det innebär att hela verksamheten i Karlstad måste läggas ner och 18 personer sägas upp.

På Kinship center jobbar man med svensk migrationshistoria. I den ståtliga residensbyggnaden mitt i Karlstad har arkivet, med en stor samling dokument om utvandringen till Amerika, varit tillgängligt både för allmänhet och forskare.

Kinship center tog över det då konkursdrabbade Svenska Migrationscentret i Karlstad år 2017 och sedan dess har arkiv och verksamhet kunnat drivas vidare med bidrag från både kommunen, Region Värmland och ett antal stiftelser.

Men för nästa år kommer bidragen från kommunen att vara lika med noll. Även Region Värmland flaggar för att man kommer att ta motsvarande beslut i december. Det innebär att hela verksamheten i Karlstad måste läggas ner och 18 anställda får gå, rapporterar tidningen Värmlands Folkblad. Vad som händer med arkivet är inte klart i dagsläget, men enligt samma artikel finns det en möjlighet att det flyttar till Växjö.

I artikeln förklarar man från kommunstyrelsens håll att de uteblivna bidragen är en konsekvens av att Karlstad just nu befinner sig i ett "tuffare ekonomiskt läge".

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Veckans gravsten – Alfred Nobel

Alfred Nobel (1833-1896) är en av världens mest kända svenskar. I dag på hans dödsdag delas Nobelp...

Under julen är det många av oss som har lite tid över och hälsar på släktingar. Passa då på att doku...

Centrala Soldatregistret uppdateras kontinuerligt och under det senaste året är det framför allt de ...

Kurs för dig med judiska anor

Vill du lära dig hur man forskar i sina judiska anor? Judiska släktforskningsföreningen håller i...

I Släkthistoriskt Forum nr 5 kan man läsa om de olika förmånliga paket som vi kommer att erbjuda på ...

Fler artiklar

Annonser