toppbild umuwebbFredrik Elgh och Åsa Rasmuson Lestander två av deltagarna i Skytteanska Samfundets arrangörsgrupp. Foto: Per Melander
I november anordnas en stor DNA-konferens som samlar många av de främsta forskarna inom arkeogenetik och DNA-släktforskning. Det går fortfarande att anmäla sitt deltagande, och konferensen är öppen för alla intresserade.

Vill du veta mer om ditt genetiska ursprung och ta del av den senaste forskningen på området? För första gången anordnar Kungliga Skytteanska Samfundet i Umeå en internationell konferens om arkeogenetik och DNA-släktforskning. Konferensen, med temat DNA berättar människans och släktens historia hålls under två dagar, den 13-14 november, i Aula Nordica i Umeå.

Sjölund och Bojs på plats

peter sjolund privatPeter Sjölund är en av de inbjudna. Foto: Privat.

Alla som är intresserade av arkeogenetik och DNA-släktforskning är välkomna att under två halvdagar få ta del av ny forskning, byta idéer, bygga nätverk och diskutera. Framstående forskare och sakkunniga på området är inbjudna. Du hittar bland andra DNA-släktforskaren Peter Sjölund och vetenskapsjournalisten Karin Bojs bland föredragshållarna.

Den första dagen ägnas åt att besvara frågor i ett större historiskt perspektiv; människans ursprung, förhistoriska spår i form av ben och tänder och hur vi tolkar fynden. Medan andra dagen kommer att fokusera mer på nutida frågor, som genealogisk och forensisk användning av DNA.

Här kan du läsa mer och anmäla intresse

 

Annonser