Den 9 november firas Arkivens dag runt om i landet, en högtid väl värd att firas av alla släktforskare. Passa på att bekanta dig med nya spännande källor till din släkts historia.

arkivens dag 2019 storreSveriges arkiv bjuder in till en historisk skattjakt den 9 november. Årets tema, "Gömt eller glömt" har inspirerat arkiven att gräva fram sådant som annars kanske aldrig skulle dammats av och lyfts fram i dagsljuset.

Arkivens dag firas varje år den andra lördagen i november och för släktforskare är det en högtid väl värd att fira. På många håll i landet planerar arkiv och andra institutioner öppna hus med massor av spännande aktiviteter. Passa på att utforska nya jaktmarker – kanske kan de ge dig helt nya kunskaper om just din släkt.

Det händer nära dig

karta 196 390 Större och mindre arkiv bjuder in till öppna hus och spännande specialarrangemang. Till exempel kommer Gävle kommunarkiv berätta om folkminnesparken som ingen minns, byggnaderna som inte blev av, ölcaféerna i stan och sjukdom och nöd. Detta i form av utställningar, bildspel, filmvisning och guidningar i arkivet.

I Stockholm erbjuder en mängd arkiv och museer specialarrangemang. Runt om i landet är det inte bara arkiven, utan även bibliotek och hembygdsföreningar som bjuder in till aktiviteter.

Vill du veta vad som händer i din närhet? På arrangemangssidan finns en karta som du kan klicka på för att se vad som händer nära dig. Tänk på att det fylls på med nya arrangemang och ändringar ända fram till de sista dagarna innan Arkivens dag.

 

Här kommer du till arrangemangskartan

 

Annonser