Apples nya operativsystem Catalina, som många Mac-användare redan har uppdaterat till, har visat sig vara oförenligt med i stort sett alla databaser som givits ut som dvd eller usb.

Det innebär att Sveriges dödbok – liksom alla andra databaser i Rötterbokhandelns sortiment – inte fungerar med Apples nya operativsystem. Efter en grundlig undersökning har Sveriges Släktforskarförbund tyvärr tvingats konstatera att det kanske aldrig kommer att fungera. Därför har man valt att omgående sluta marknadsförasina sina databaser som Mac-kompatibla.

För dig som ännu inte har uppdaterat till Catalina finns fortfarande möjligheten att avstå från uppdateringen och därmed kunna fortsätta använda Sveriges Släktforskarförbunds databaser.  

dodboken7 dvd usb komplett litenSpecifika systemkrav

Samtliga av förbundets databaser kommer att fungera på PC till och med Windows 10, eller Mac till och med Mojave 10.14.6. 

Om du har köpt en databas som du inte får att fungera med Mojave – kontakta Sveriges Släktforskarförbunds kansli på info@rotter.se så kan du få hjälp med detta.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button