Hur var det nu – var vi bryllingar eller fyrmänningar? Och hur mycket DNA kan jag och min morfars kusin tänkas dela? I det senaste numret av Släkthistoriskt Forum hittar du en släktskapskarta som varje släktforskare bör ha till hands. Börjar du prenumerera nu i helgen får du det senaste numret på köpet.

I det senaste numret av Släkthistoriskt Forum besvarar Peter Sjölund DNA-frågan många nytestade DNA-släktforskare ställer sig, nämligen: Hur nära eller avlägset besläktad är jag egentligen med mina DNA-träffar? Svaret kompletteras med en släktskapskarta som förklarar både den svenska och engelska terminologin och som dessutom visar hur stor andel gemensamt DNA du och din släkting kan ha. Ett riktigt bra hjälpmedel för dig som vill pussla ihop dina DNA-träffar med släktträdet.

SHF 4 2019 slaktkarta

Börja prenumerera och få det senaste numret på köpet!

Är du inte prenumerant? Självklart vill du prenumerera på Släkthistoriskt Forum, som sedan 1970-talet har gett otaliga släktforskare kunskap och inspiration. Du som tecknar eller nytecknar en prenumeration under helgen får dessutom det senaste numret, med släktskapskartan, på köpet.

En helårsprenumeration kostar i dagsläget blygsamma 275 kronor och består av fem välfyllda nummer.

Passa på! Erbjudandet gäller mellan den 25 och 27 oktober och så länge lagret räcker.

Här tecknar du din prenumeration

 

kollage4 20192

Mer om det senaste numret

Mer om innehållet hittar du i länken nedan. Du kan naturligtvis även köpa det senaste numret som lösnummer i Rötterbokhandeln, följ länken längst ned.

Läs mer om det senaste numret

Här kan du köpa lösnumret i Rötterbokhandeln

 

Annonser