adel webbAdel - Från Natt och Dag är nummer 6 i Sveriges Släktforskarförbunds skriftserie.I den senaste boken utgiven av Sveriges Släktforskarförbund berättas den svenska adelns historia, med grenar ut i Norden och övriga Europa. Ett måste i bokhyllan för dig med adel i släktträdet!

Adel väcker känslor beundran och avund, kärlek och hat. Det konstaterar historikern Bo Eriksson i förordet till den nya boken Adel – Från Natt och Dag till idag. I boken, som är utgiven av Sveriges Släktforskarförbund, möter du adliga krigshjältar, mördare, vetenskapsmän och förrädare. Du får tips om var du hittar adliga släktingar, en inblick i heraldikens förtrollande värld och intressanta fakta.

Under sjuhundra år dominerades Sverige av mäktiga adelsätter vid sidan av kungamakten och släktforskare som gjort adelsfynd bland anorna känner nog igen sig i känslan av att äntligen ha hittat något annorlunda än alla dessa torpare och bönder.

Nummer 6 i skriftserien

Ta del av färgstark släkthistoria i boken Adel – Från Natt och Dag till idag, som utgör Nr 6 i Sveriges Släktforskarförbund skriftserie. Författare är Mikael Hoffsten.

Läs mer i Rötterbokhandeln

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Nyligen har det beslutats att över 500 000 norska dagstidningar från början av 1800-talet fram till ...

I USA uppmärksammas just nu ett fall där dna-släktforskning har bevisat en morddömd mans oskuld efte...

Nu är Årets bok om svensk historia utsedd: De som aldrig kom hem. Omkomna flygare i Flygvapnet under...

Gör dig redo för tre fullspäckade dagar i Stockholm om Skandinaviens skogsfinnar, med bland annat dn...

För lite drygt hundra år sedan svepte spanska sjukan över världen och 1918 drabbade den delar av Nor...

Fler artiklar

Annonser