adel webbAdel - Från Natt och Dag är nummer 6 i Sveriges Släktforskarförbunds skriftserie.I den senaste boken utgiven av Sveriges Släktforskarförbund berättas den svenska adelns historia, med grenar ut i Norden och övriga Europa. Ett måste i bokhyllan för dig med adel i släktträdet!

Adel väcker känslor beundran och avund, kärlek och hat. Det konstaterar historikern Bo Eriksson i förordet till den nya boken Adel – Från Natt och Dag till idag. I boken, som är utgiven av Sveriges Släktforskarförbund, möter du adliga krigshjältar, mördare, vetenskapsmän och förrädare. Du får tips om var du hittar adliga släktingar, en inblick i heraldikens förtrollande värld och intressanta fakta.

Under sjuhundra år dominerades Sverige av mäktiga adelsätter vid sidan av kungamakten och släktforskare som gjort adelsfynd bland anorna känner nog igen sig i känslan av att äntligen ha hittat något annorlunda än alla dessa torpare och bönder.

Nummer 6 i skriftserien

Ta del av färgstark släkthistoria i boken Adel – Från Natt och Dag till idag, som utgör Nr 6 i Sveriges Släktforskarförbund skriftserie. Författare är Mikael Hoffsten.

Läs mer i Rötterbokhandeln

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Apples nya operativsystem Catalina, som många Mac-användare redan har uppdaterat till, har visat sig...

Veckans gravsten – Sigge Stark

Veckans gravsten tillhör Sveriges första kvinnliga travkusk som också var en av sin tids mest lästa ...

Släktforskningsföretaget Arkiv Digital fortsätter att komplettera sin bilddatabas med lokala registe...

Veckans porträttfynd föreställer inte bara en kvinnlig banbrytare och modern till en sedemera världs...

Veckans gravsten berättar om en folkskollärare, kantor och organist verksam i Västra Alstads församl...

Fler artiklar