TEKA0096949 varmlanningarTvå eldvakter och deras biträde ( Perman ) vid Munkfors bruk, 1860-tal. Fotograf Okänd/Tekniska museet.Släktforskningsföretaget Arkiv Digitals senaste nyhet är att de förvärvat ett kyrkboksregister skapat av Värmlands Släktforskarförening som kommer göra det betydligt enklare att släktforska på värmländska anor. De lokala registren kan vara en guldgruva och här får du veta hur du hittar fler.

Det finns mängder av lokala släktforskningsresurser som många inte känner till. Trots att de kan leda till genombrott i släktforskningen. Under de senaste åren har Arkiv Digital utökat sin registerdatabas genom att ingå avtal med ett flertal släktforskarföreningar och har på så vis kunnat lägga fler lokala register till sin stora bilddatabas. Det senaste registret, som innehåller mer än 1,3 miljoner poster gällande födda, vigda och döda från flertalet värmländska församlingar, kommer göra det betydligt enklare för Arkiv Digital-användare med förfäder i Värmland.

Registret, som går under namnet Värmlands Kyrkboksregister, har under flera år skapats av Värmlands Släktforskarförenings medlemmar med hjälp av arbetsmarknadsprojektsanställda.

produktsokFler lokala resurser i Produkt-sök

Att ha skapat en så välarbetad, lokal släktforskningsresurs är Värmlands Släktforskarförening inte ensam om. Runt om i landet är det många släktforskarföreningar som genom idogt arbete, som många gånger pågått i decennier, har skapat en lokala databaser över till exempel födda, vigda och döda. I vissa fall har man till och med lyckats rekonstruera kyrkböcker som brunnit upp med hjälp av andra källor. Här på Rötter hittar du Produkt-sök som samlar lokala resurser, skapade av släktforskarföreningar runt om i landet.

Många av oss har släkten utspridd på lite olika håll i landet och det är svårt att ha koll på de lokala resurserna för varje bygd. Därför finns Produkt-sök, där du hittar allt ifrån födda-vigda-döda för en ort, bouppteckningsregister till klipparkiv, folklivsuppteckningar, fotosamlingar och kyrkogårdshandlingar.

Fakta Produkt-sök

Produkt-sök är ett referensbibliotek med länkar till respektive produkt och är tänkt att göra det lättare för dig att hitta de lokala släktforskningsskatter som finns ute bland föreningarna.

Du hittar Produkt-sök i Faktabanken här på sidan.

Här hittar du bland annat databaser som finns på skiva, usb eller online. Vissa av dem delar föreningarna med sig av gratis, andra är resurser som kan köpas eller som ingår i föreningens medlemsavgift.

Gå till Produkt-sök

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

I dag är det Veterandagen, som firas för att hedra dem som har deltagit i militära eller civila huma...

Den som letar efter släktingar i Jönköpingstrakten kan nu glädjas åt fler poster för de tidigare å...

Sveriges Släktforskarförbunds nyhetsbrev Angeläget ges ut två gånger om året och innehåller viktig i...

MyHeritage är ett av de största släktforskningsföretagen på den svenska marknaden, inte minst när ...

Nu är det bara några få dagar kvar att söka i Kungliga bibliotekets tidningsdatabas, så det gäller...

Fler artiklar

Annonser