Amsterdam Nikolai KaraneschevAmsterdams Rijksmuseum. Foto: Nikolai Karaneschev/Wikimedia Commons
Den 6-8 september är det dags för en ny världskonferens arrangerad av släktforskningsföretaget My Heritage, My Heritage Live 2019. Sveriges Släktforskarförbunds utsände är Ted Rosvall, som kommer att vara på plats i Amsterdam och rapportera under dagarna.

ted rosvall 2018Ted Rosvall kommer att rapportera från världskonferensen i Amsterdam den 6-8 september.Förra året stod Oslo som värd för arrangemanget och det var också det första året som My Heritage höll konferensen med syfte att samla släktforskare från hela världen. I år är det Amsterdam som står på tur och precis som förra året kommer Ted Rosvall närvara på konferensen och dela med sig av sina upplevelser här på Rötter.

Det späckade programmet fokuserar i första hand på företagets egna tjänster och databaser och hur man får ut mesta möjliga av sina sökningar. Det kommer också hållas föredrag om bland annat emigrantforskning, europeiska databaser och släktforskningstjänsten Geni.

Liksom förra gången är evenemanget indelat i tre spår: Genealogy track, DNA Track och Hands-on Workshops (Computer Lab).

MHLive 2019DNA-spåret innehåller många "tekniska" föreläsningar men även två paneldebatter om DNA-testningens framtid och möjligheter och etiska funderingar kring DNA som ett redskap för bland annat hälsa och sjukdomar.

I september kommer du att få veta mer världskonferensen - håll utkik då!

Läs mer på webbplatsen för My Heritage Live

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Släktforskningsföretaget Arkiv Digital fortsätter att komplettera sin bilddatabas med lokala registe...

Veckans porträttfynd föreställer inte bara en kvinnlig banbrytare och modern till en sedemera världs...

Veckans gravsten berättar om en folkskollärare, kantor och organist verksam i Västra Alstads församl...

Riksarkivet behöver ett generösare anslag för att kunna öka tillgången till digitiserat arkivmateria...

Tidningen PC för alla publicerade i förra veckan ett ambitiöst test av de fyra största DNA-släktfors...

Fler artiklar