Jakobsbergsgatan fredsdagen 1945Jakobsbergsgatan på fredsdagen 1945. Foto: Okänd fotograf/Aftonbladet
Vill du vara med i förbundets nästa registreringsprojekt? Nu finns möjligheten att hoppa på registreringen av folkräkningen 1940 (Sveriges Befolkning 1940). För dig som gillar utmaningar finns också möjligheten att vara med och registrera till nästa utgåva av Sveriges Dödbok.

Nu söker Sveriges Släktforskarförbund släktforskare som vill medverka till en ny, kvalitativ databas för släktforskare genom att delta i registreringen av Sveriges befolkning 1940. Projektet, som leds av Sveriges Släktforskarförbund och Riksarkivet ingår i Swedpop, som är ett ambitiöst projekt för att samordna de viktigaste historiska befolkningsdatabaserna i Sverige.

Materialet för 1940 är lättillgängligt och passar dig som tycker att det är roligt att registrera men inte vill stöta på problem med läsning och tolkning av text på samma sätt som i fråga om registrering av 1800-talsmaterial och annat material som kräver särskilda kunskaper i handskriftsläsning.

Syftet med projektet är att det ska vara till gagn för forskningen inom många olika vetenskapliga fält – och inte minst för släktforskare.

Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse

Bli en i dödboksgänget

dodboken7 dvd usb komplett litenSamtidigt fortsätter Sveriges Släktforskarförbund arbetet mot en ny utgåva av Sveriges Dödbok. Det handlar nu om att registrera de döda i Sverige under perioden 1830-1859 med så fylliga uppgifter som möjligt.

Vare sig ni jobbar tillsammans i en förening eller som enskilda så behövs fler frivilliga krafter för att vi ska nå målet. Nu söker vi därför fler kunniga släktforskare som är hemmastadda i kyrkboksmaterialet från 1800-talet.

Har du tillgång till arkivhandlingar på nätet eller kan besöka arkiv, har god släktforskningsvana och erfarenhet av att läsa äldre stil, samt använder programvaran Excel eller Open Office, då är du varmt välkommen att bli en i gänget som tar fram nästa dödskiva. Hör av dig till projektledaren eller adoptera en församling direkt på hemsidan!

Läs mer och anmäl ditt intresse här

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

  Förbundskansliet och Rötterbokhandeln håller sommarstängt från och med måndagen den 8 juli och ...

Vill du få verktygen till att bli en bättre kursledare? Sveriges Släktforskarförbund arrangerar en n...

En del av er kanske minns frälsningssoldaten Anna-Lisa Öst som den sjungande "Lapp-Lisa". Men hon ha...

Rötter är en webbplats som hela tiden utvecklas och i och med bytet till den nya plattformen som gjo...

Hur hittar jag mina utomnordiska rötter, och hur jagar jag rätt på de där svårfångade stadsborna i s...

Fler artiklar

Annonser