Selma Lagerlöf in 1881Selma Lagerlöfs antavla finns på Rötter. Bild från 1881 tagen av Anna Ollson, Karlstad.Är du nyfiken på några av våra historiska kändisars antavlor? Har du kanske användning av personregistret till Ramsele tingslags dombok 1697-1706, eller födda, vigda och döda i Malexander 1671-1744? Ta en titt på vilka skatter som gömmer sig i Rötters arkiv!

Oavsett vad det är du söker bör du ta en titt i Rötterarkivet, där du kan botanisera bland släktutredningar av kända och okända släkter, artiklar, register och diverse databaser.

Efterlysningar med svar

Kanske ramlar du på en uppgift som kan hjälpa dig vidare i släktforskningen bland de användbara registren och artiklarna. Åren 1996-1999 publicerades till exempel över 3000 efterlysningar i Nättidningen Rötter. De har vi nu samlat i ett särskilt arkiv, som består av drygt 30 sidor. Det kan ju faktiskt vara så att någon annan släktforskare har skrynklat pannan över samma fråga som du för många år sedan och i en del fall finns också svar publicerade i anslutning till frågan. Här kan du läsa mer och kika på de gamla efterlysningarna.

Men tänk på att det rör sig om andrahandskällor – som vanligt bör du alltid kontrollera uppgifterna i förstahandskällan.

Se vilka kändisars anor du hittar i till Rötterarkivet

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Apples nya operativsystem Catalina, som många Mac-användare redan har uppdaterat till, har visat sig...

Veckans gravsten – Sigge Stark

Veckans gravsten tillhör Sveriges första kvinnliga travkusk som också var en av sin tids mest lästa ...

Släktforskningsföretaget Arkiv Digital fortsätter att komplettera sin bilddatabas med lokala registe...

Veckans porträttfynd föreställer inte bara en kvinnlig banbrytare och modern till en sedemera världs...

Veckans gravsten berättar om en folkskollärare, kantor och organist verksam i Västra Alstads församl...

Fler artiklar