Selma Lagerlöf in 1881Selma Lagerlöfs antavla finns på Rötter. Bild från 1881 tagen av Anna Ollson, Karlstad.Är du nyfiken på några av våra historiska kändisars antavlor? Har du kanske användning av personregistret till Ramsele tingslags dombok 1697-1706, eller födda, vigda och döda i Malexander 1671-1744? Ta en titt på vilka skatter som gömmer sig i Rötters arkiv!

Oavsett vad det är du söker bör du ta en titt i Rötterarkivet, där du kan botanisera bland släktutredningar av kända och okända släkter, artiklar, register och diverse databaser.

Efterlysningar med svar

Kanske ramlar du på en uppgift som kan hjälpa dig vidare i släktforskningen bland de användbara registren och artiklarna. Åren 1996-1999 publicerades till exempel över 3000 efterlysningar i Nättidningen Rötter. De har vi nu samlat i ett särskilt arkiv, som består av drygt 30 sidor. Det kan ju faktiskt vara så att någon annan släktforskare har skrynklat pannan över samma fråga som du för många år sedan och i en del fall finns också svar publicerade i anslutning till frågan. Här kan du läsa mer och kika på de gamla efterlysningarna.

Men tänk på att det rör sig om andrahandskällor – som vanligt bör du alltid kontrollera uppgifterna i förstahandskällan.

Se vilka kändisars anor du hittar i till Rötterarkivet

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Mannen på veckans porträttfynd kan inte sägas haft tur i livets lotteri. Men han var sin fotograf tr...

Är du nyfiken på några av våra historiska kändisars antavlor? Har du kanske användning av personregi...

"Striderna vid Porosalmi, Sikajocki, Ny-carleby, Lappo och Jutas vitna om hans hjeltemod vid fäderne...

Veckans porträttfynd föreställer Hulda Qvint som drev café och gifte sig sent i livet med en 27 yngr...

I sommar får du med anor i Dalarna åter chansen att kombinera släktforskning och semester. I det nat...

Fler artiklar