AD sthlm 1945Källmaterialet till registret utgörs av blanketter med titeln ”Utdrag ur Stockholms stads civila folkregister den 31 december 1945 och mantalsuppgift för år 1946”. Foto: Arkiv Digital
Nu kan Arkiv Digitals abonnenter glädjas åt ett nytt källmaterial som redogör för Stockholms befolkning 1945. Det ger välkommen hjälp att hitta de annars svårfångade stockholmarna.

Att släktforska i Stockholms stad är inte det lättaste. Ända fram till den andra halvan av 1900-talet gör frånvaron av församlingsböcker kyrkoarkiven mindre användbara här än i resten av landet.

Därför lanserar Arkiv digital nu Stockholms befolkning 1945, som är tänkt att vara till hjälp för alla med släktingar i Stockholm omkring 1940-talets mitt.

Registret omfattar befolkningen i Stockholms stad den 31 december 1945, sammanlagt cirka 670 000 personer och källmaterialet till registret utgörs av blanketter med titeln ”Utdrag ur Stockholms stads civila folkregister den 31 december 1945 och mantalsuppgift för år 1946”. Blanketterna skickades till Statistiska Centralbyrån för att utgöra underlag till 1945 års folkräkning.

Uppgifter som ingår:

I registret ingår följande uppgifter: För-och efternamn. Födelsedatum och födelseplats (församling/län/land) Civilstånd Boende församling och boendeplats (i regel är det kvartersnamnet som finns registrerat) Dessutom visas personer bosatta i samma hushåll som den valda personen.

Genom att klicka på länken till källan öppnas den bild som personen ifråga har registrerats ifrån. På bilden finns mer information än vad som ingår i registret. Det är bland annat möjligt att läsa vilket yrke en viss person haft, samt vilken arbetsgivaren var.

För att kunna ta del av registret krävs ett Allt-i-ett abonnemang hos Arkiv Digital.

Läs mer på www.arkivdigital.se

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

I dag är det Veterandagen, som firas för att hedra dem som har deltagit i militära eller civila huma...

Den som letar efter släktingar i Jönköpingstrakten kan nu glädjas åt fler poster för de tidigare å...

Sveriges Släktforskarförbunds nyhetsbrev Angeläget ges ut två gånger om året och innehåller viktig i...

MyHeritage är ett av de största släktforskningsföretagen på den svenska marknaden, inte minst när ...

Nu är det bara några få dagar kvar att söka i Kungliga bibliotekets tidningsdatabas, så det gäller...

Fler artiklar

Annonser