Eva JohanssonEva Johansson. Foto: privatVi är stolta och glada över att få tillkännage att Stiftelsens Sveriges Sjömanshus Litteraturpris i år tilldelas Eva Johansson, som författat handboken Släktforska om sjöfolk, nummer 16 i Sveriges Släktforskarförbunds populära handboksserie.

Priset tilldelas personer som har gjort stora insatser inom området sjöfartslitteratur, och själva prisutdelningsceremonin sker i Stiftelsens Sveriges Sjömanshus monter på bokmässan i Göteborg den 27 september.

Eva Johansson författar inte bara böcker, hon är dessutom en stående skribent i tidningen Släkthistoriskt Forum. Utöver det delar hon generöst med sig om sin breda kunskap om släktforskning och angränsande ämnen genom sin blogg här på Rötter. Därför är vi extra glada att Eva Johanssons gärning för sjöfolkets historia uppmärksammas och belönas.

Här kan ni läsa mer om priset och tidigare års mottagare

Släktforska om sjöfolk

Har du sjömän och annat sjöfolk i släktleden? Då bör du inte missa Eva Johanssons välfyllda handbok Släktforska om sjöfolk.

I boken lär du dig allt om livet på sjön, liksom om hur du använder sjömanshusens arkiv och andra relaterade arkiv. Tack vare att de första svenska sjömanshusen inrättades redan 1748 finns massvis av spännande information att hitta.

Följ med dina anor på en gungande resa till sjöss: här beställer du handboken Släktforska om sjöfolk i Rötterbokhandeln

bokomslag sjofolk

Annonser