Högsommaren är en årstid då många är på resande fot och varför då inte besöka orter där man man har anor, för att lära sig mer om släkten? Första veckan i juli kommer en rad skånska orter i tur och ordning ta emot släktforskare under Släktforskarvecka Skåne.

Annons vecka 1 Nu har förra årets släktforskarvecka i Dalarna fått en skånsk motsvarighet – i Släktforskarvecka Skåne. Första veckan i juli 2019 kommer det att arrangeras släktforskaraktiviteter varje dag på många olika platser i Skåne.

Under veckan är det tänkt att besökare ska få hjälp av lokala kunniga släktforskare som under veckan via sina föreningar kan ge intressant information om människor, byar, arkiv, demonstrera olika hjälpmedel och annat. I programmet, som är under uppbyggnad hittar du redan aktiviteter för såväl erfarna släktforskare som nybörjare.

16 orter representerade

Veckan kommer både ha schemalagda och fria aktiviteter och guidning vid olika besöksmål.

Besökaren lägger upp sin vecka efter intresse och ett av syftena med arrangemanget är att man under veckan ska ha möjligheten att besöka flera olika platser kopplade till anorna och intresseområdena.

Orterna som representeras under veckan är: Lund, Hörby, Osbyholm, Hurva, Staffanstorp, Österlen, Ystad, Trelleborg, Hässleholm, Osby, Broby, Finja, Kristianstad, Klippan, Höganäs, Kävlinge.

Här kan du läsa mer om Släktforskarvecka Skåne

 

Annonser