4 1024x549 kartfunktion ADFlygaregatan 7 i Motala 1961. Till höger syns den interaktiva kartan.

Nu blir det lättare för dig med Arkiv Digital-abonnemang att hitta till torp och gårdar där släkten bott. Släktforskningsföretaget Arkiv Digital har lanserat en helt ny interaktiv kartfunktion som ska förenkla sökandet i deras flygbildsserier.

I takt med att Arkiv Digitals samling av flygfotografier har växt har det uppstått ett behov av att lättare kunna hitta till bilderna. Nu finns därför en smidig kartfunktion där varje kartnål är en egen bildserie. Kartnålarna är inte exakt placerade utan klicka på den som är närmast det område du vill titta på. Man behöver vara lite kreativ när man letar.

Miljontals bilder

Arkiv Digital förvärvade flera miljoner flygfoton från Svenska Aero-Bilder AB i början av 2017 och sedan dess har även flygfotografier från LIS Konsult (verksam under 1980/90-tal), RL´s Flygbilder (verksam mellan 1994-2012), Drangnérs Flygbilder och Aerobilder i Vetlanda tillkommit. Nya serier har också lagts till i de befintliga efter hand.

Här hittar du en beskrivning på hur du kommer igång och här finns även en instruktionsfilm från Arkiv Digitals YouTube-kanal.

Du behöver ett Allt-i-ett abonnemang för att titta på flygbilderna. Ett månadsabonnemang kostar 395 kr och ett helårsabonnemang 1795 kr.

Läs mer på arkivdigital.se

Annonser