Få tycks ha missat att Sveriges dödbok 7 har släppts i Sveriges Släktforskarförbunds nätbokhandel, Rötterbokhandeln. Under de två första timmarna har det kommit in beställningar på närmare 2 000 exemplar av Dödboken.

– Trycket har varit jättestort. Redan minutrarna hade hundratals personer beställt den nya dödboken. Det är nästan lite nervöst, vi har tryckt upp många dödböcker men måste nog lägga in en ny beställning till tryckeriet snart så att de inte tar slut på lagret. Vi vill ju absolut inte att någon ska bli utan en efterlängtad julklapp, säger Charlotte Thomasson på Sveriges Släktforskarförbund.

Fler släpp

gamla sjukdomsnamnMen det är faktiskt inte bara Dödboken som släpps i dag. Gamla tiders sjukdomsnamn, en modern uppföljare av boken “Svenska sjukdomsnamn i gångna tider” av Apotekaren Gunnar Lagerkranz är en annan dagsfärsk nyhet i Rötterbokhandeln.

Författaren Olof Cronberg, läkare och släktforskare, har tagit ett nytt grepp och rett ut de frågetecken som släktforskare ofta träffar på i sin forskning beträffande sjukdom och död.

Förutom en omfattande ordlista, finns sjukdomsbeskrivningar med beskrivningar av både äldre och moderna behandlingsmetoder.

Du hittar boken här

Släktforskarnas almanacka till SHF:s prenumeranter

Alla som prenumererar på tidningen Släkthistoriskt Forum har fått en tidig julklapp i år – Släktforskarens almanacka 2019 med viktiga släktforskardatum att hålla reda på. Almanackan är i A4 storlek och går att hänga på väggen och den innehåller historiska bilder för varje månad.

Är du inte prenumerant? Lugn! – Beställer du du en prenumeration innan årsskiftet via det här formuläret så får du almanackan på köpet (gäller så långt lagret räcker). Den skickas direkt hem till dig någon vecka efter att du gjort beställningen. Glöm inte att bocka i att du vill ha almanackan i formuläret!

Almanackan finns även till försäljning i Rötterbokhandeln. Du hittar den här

 

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Senaste nytt

Släktforskardagarnas webbplats, www.sfd2019.se ligger just nu nere på grund av problem hos serverlev...

För många av oss släktforskare är texttydningen en utmaning och även för duktiga texttolkare kan det...

Veckans gravsten tillhör Sven Magnus Briggs, en av de drygt 3000 svenskar som deltog i det amerikans...

Våren tycks ha anlänt och det är hög tid att börja planera sommarens äventyr. Inte minst Släktfors...

Blev du dymmeloxen i morse?

För de flesta av oss är den här onsdagen en ganska vanlig dag, men förr inledde den så kallade Dymme...

Fler artiklar