logga släktforskardagarna FINAL RGBNedräkningen har startat - om drygt tre veckor går Släktforskardagarna 2017 av stapeln i Halmstad Arena! Inger Gärdfors, ordförande i arrangörsföreningen Hallands Släktforskarförening, är förväntansfull men samlad.

- Det känns som att vi har koll på läget. I kväll ska vi ha ett möte i föreningen där vi ska prata om hur vår egen monter ska se ut, och där vi ska finslipa detaljerna kring entrén, säger hon.

Planering a och o

Tidigare år har det varit många som hängt på låset inför insläppet. För att undvika kaos är planering a och o, menar Inger Gärdfors.

- Helst ska det inte vara några köer alls, och i synnerhet om det regnar är det ju jätteviktigt. Därför ska vi ha separata kassor för kort, kontanter och förköp, och så öppnar vi dörrarna redan klockan åtta även om mässan startar nio.

Föreläsningar drar storpublik

Förhandsbokningarna pågår för fullt på hemsidan, sfd2017.se. Inger Gärdfors är framför allt imponerad av det stora intresset för föreläsningarna - hälften av platserna går att boka i förväg, och till vissa föreläsningar finns det inte särskilt många bokningsbara platser kvar.

- Peter Sjölunds DNA-föreläsning är det jättemånga som bokat plats till, och även Ted Rosvalls och Anna-Lena Hultmans föreläsning om emigrantforskning på nätet. Men även till många andra föreläsningar är det mycket bokat, säger Inger Gärdfors.

http://www.sfd2017.se/program/forelasningsprogrammet hittar du hela det spännande programmet.

Annonser